gepubliceerd op april 4th, 2014 | door ditte
0Ditte sla’t toe: Swiss Salad
Snij 3 kleine aardappelen met een mandoline in fijne schijfjes. Laat de schil aan de aardappels.
Verhit olie in een pan. Leg de aardappelschijfjes in de hete olie. Bak gedurende 5 minuten aan. Halverwege de schijfjes keren.
Snij een kwart van een Romeinse sla in reepjes. Drapeer een vijftal sneetjes Grissonvlees naast de sla op een bord. Maak een snelle vinaigrette met een soeplepel olie, een soeplepel azijn, een paar snuifjes suiker en een koffielepel mosterd.
Bak in een anti-aanbakpan 5 sneetjes raclettekaas.
Leg de gebakken aardappelen op het bord. Stort de gesmolten kaas erover uit. Breng op smaak met zeezout en peper. Besprenkel de salade met de vinaigrette. (ook lekker met zure uitjes erbij)
Weinig tijd en ongelooflijke zin in gesmolten kaas: om mezelf te verwennen, heb ik dit ’slaatje à la minute’ verzonnen. Held van de Dag.