smakelijk

gepubliceerd op februari 25th, 2015 | door ditte

0

Overschotjessoep

De zon schijnt op het terras. Onder een dekentje en met hele dikke sokken is het even genieten. Een extra snel-snel-buitenzit-eindevandewinter-soepje met cheddar&parmezaanboterhammetje maakt het moment helemaal af!

IMG_0229Verwarm de oven voor.

Zet een pan met een klontje boter en wat olijfolie op het vuur…..Schil 2 uien en versnipper. Braad aan tot ze bruinen. Snij 1 dikke winterwortel overlangs doormidden en nog eens. Snij daarna in duimbrede stukjes. Voeg toe aan de uien. Voeg 1 blokje rundsbouillon toe. Dat mag smelten en zich aan de ui, de wortel en de bodem van de pan hechten. Snij 10 spruiten in vieren en voeg ook toe. Als het aanbakken begint tegen te spreken, voeg een paar lepels water toe en roer goed om. Het aanbaksel moet van de bodem van de pan loskomen. Snij  1 stengel selder in halve centimeter rondjes. Voeg toe. Voeg nog een blokje groentebouillon toe. Overgiet met 1,5 liter water en laat onder normaal vuur aan de kook komen. Zet het vuur laag. Voeg nog een laatste rundsbouillonblokje toe en 2 soeplepels Worchestershiresaus. (Raf doet dat in alles, dus ik ook) Ik had nog wat gekookte boontjes over. Een stuk of 10 heb ik helemaal op het eind gehalveerd toegevoegd.

Terwijl de soep aan de kook komt, leg je 4 dikke sneden volkorenbrood in een vuurvaste schotel. Besprenkel met olijfolie langs beide kanten. Bestrooi met geraspte cheddar en parmezaanschilfers. Zet de schotel een vijftal minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Ditte zegt: ”Eigenlijk heb ik de overschotjes uit m’n groenteschuif weggewerkt. Mijn huisgenoten dachten dat ik hen wilde verwennen tijdens hun magisch halfuurtje op het terras. Iedereen blij!”


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen