ik, ditte

IMG_5229Waarschijnlijk ben ik vlak na de geboorte in een vat goedgezindheid gevallen, ik herinner het me niet maar ik voel het nog steeds.

Het leven is wat je ziet. Daar ben ik van overtuigd.

Er zijn te weinig uren in een dag. Ik eet graag, lach én huil alle dagen.

Mijn levensmotto is: Iedereen heeft recht op 1 afwijking. (soms meer dan één per uur maar liefst maar één tegelijk)

 


36 Responses to ik, ditte

 1. Annie Walravens zegt:

  Beste Ditte,

  Als trouwe lezeres van Libelle wil ik je danken voor de jarenlange fijne colum.
  Elke week was het een heel aangenaam leesmoment.
  Ik neem niet echt afscheid want ik schreef me in voor je nieuwsbrief en blog.
  Bedankt hiervoor en nog een fijne toekomst gewenst voor jou en je gezin.
  Vriendelijke groeten,
  Annie Walravens.

 2. Marleen zegt:

  Ik sluit me aan bij Annie. Iemand met het natuurtalent van Ditte, vindt zeker zijn of haar weg in het leven.
  Het leven is niet altijd gemakkelijk, zo zie je maar weer. Een fijn voorrecht om de Ditte-nieuwsbrief te krijgen in onze postbus, dank je wel.

 3. connie zegt:

  spijtig Ditte,spijtig… ik keek er telkens weer naar uit ,die mooie ,toffe verhalen van jou!!!ik hoop echt dat we nog veel van jou gaan horen! dikke kus en nogmaals dikke merci voor die fijne jaren leesplezier.

 4. Camps Chris zegt:

  Samen met onze dochter deel ik al enkele jaren de Libelle. Zo lees ik telkens alles iets later dan zij, maar toch wilde zij mij het nieuws van jou weggaan nu al vertellen. Samen met de dochter zal ik Ditte en haar familie missen. De Libelle zal niet hetzelfde zijn zonder een mooi verhaal van jou. Hopelijk kunnen we toch nog ergens een vervolg op R&B en Raf vinden.
  Het gaat je goed Ditte en laat nog van je horen hé. Bedankt voor de vele leuke leesmomenten

 5. Liliane Senepart zegt:

  Wat is deze site weer een fijn initiatief!
  Wat Ditte doet, is goed. Wait and see…
  Respect! en liefs!
  Liliane

 6. Vee zegt:

  Ah nu kan ik al beter volgen, allé en ik keek in mechelen altijd of ik u niet zag lopen…..spijtig……

 7. Marleen Bernaerdts zegt:

  Jouw tekstje was altijd het eerste dat ik lees in de Libelle. En dat ga ik zeker missen. Veel succes in de toekomst!

 8. Marleen Bernaerdts zegt:

  Jouw tekstje was altijd het eerste dat ik lees in de Libelle. En dat ga ik zeker missen. Veel succes in de toekomst!

  Duplicate comment detected; it looks as though you’ve already said that!

  Geen wonder dat er nog anderen zijn die hetzelfde vinden.

 9. Anny zegt:

  Het nieuws dat Ditte geen column meer zou schrijven kwam voor mij plots. Spijtig. Hopelijk lezen we via deze blog de verdere wetenswaardigheden van haar omgeving.
  Ondertussen heb ik al gezien dat er opvolging is voor de column van Ditte. Lijkt mij ook een toffe madame.

 10. marleen zegt:

  Ditte, heel spijtig dat je geen columns meer schrijft in Libelle, samen met het column van Ann las ik dit als eerste. Maar ergens begrijp ik het wel. Zo een schitterend jaar was het niet voor jou. Misschien heb je in het ziekenhuis wel eens goed nagedacht over je toekomst ? Tijd voor iets nieuws ,minder werken ,meer tijd voor je gezin ik kan er ergens wel inkomen .Geniet van het nieuwe hoofdstuk in je leven en geloof mij ,de wereld stop niet met draaien als je eens een keertje je mails niet leest of je gsm eens gewoon laat bellen.Ik zou zeggen blijven schrijven maar als je eens geen tijd, of geen goesting hebt wacht ik wel een weekje :)

 11. mia zegt:

  Ditte ik vind het spijtig dat ik je columns niet meer zal kunnen lezen in Libelle, dat nieuwe pad dat gaat je wel naar iets moois brengen, en nu geniet ik van de post van Ditte.

 12. petra zegt:

  Ditte, het gaat je goed! Als trouwe libelle lezeres ga ik je zeker missen! Net als de meesten was jouw column het eerste wat ik las als de libelle in de brievenbus stak op woensdag. Ik wens je het allerbeste toe en geniet van je vrije tijd! Familie en gezondheid zijn het belangrijkste. Deze les vind ik persoonlijk prachtig:
  Een professor stond voor de klas om een les filosofie te geven. Hij had een aantal voorwerpen voor zich liggen. Toen de les begon, nam hij zonder iets te zeggen een hele grote, lege mayonaisepot en vulde deze met golfballen. De professor vroeg vervolgens aan zijn studenten of de pot nu helemaal vol was. Zij antwoordden van wel.

  Toen nam de professor een doos met kiezelsteentjes en kiepte deze in de pot. Hij schudde lichtjes met de pot en de kiezelsteentjes rolden in de open ruimtes tussen de golfballen. Weer vroeg de professor aan zijn studenten of de pot nu vol was. Ze antwoordden van wel.

  De professor nam nu een doos met zand en goot deze leeg in de pot. Natuurlijk vulde het zand alle ruimte op tussen de golfballen en de kiezelsteentjes. Opnieuw vroeg hij of de pot nu vol was. De studenten antwoorden met een unaniem “ja”.

  Van onder het bureau nam de professor nu twee koppen koffie en goot ze leeg in de pot. De hele inhoud verdween in de pot en de koffie vulde de lege ruimte tussen het zand. De studenten begonnen te lachen. “Nu”, zei de professor, “ik wil dat jullie deze pot zien als jullie eigen leven.

  • De golfballen zijn de belangrijke dingen in het leven: je familie, je kinderen, je geloof, je gezondheid en je passies. Dingen die ervoor zorgen dat als er niets meer op de wereld was dan deze dingen, je leven toch gevuld zou zijn.
  • De kiezelstenen zijn de andere dingen die ertoe doen: je werk, je huis, je auto e.d.
  • Het zand is al het andere, de kleine dingen.”

  “Als je het zand als eerste in de pot doet, is er geen plek meer voor de kiezelsteentjes of voor de golfballen. Datzelfde geldt ook voor je eigen leven. Als je al je tijd en energie aan de kleine dingen besteedt, dan heb je geen ruimte meer voor de dingen die belangrijk voor je zijn.”

  “Besteed aandacht aan de dingen die essentieel zijn voor je geluk. Speel bijvoorbeeld met je kinderen. Neem tijd voor een onderzoek voor je gezondheid. Neem je partner mee uit eten. Lees. Er is altijd nog wel tijd om het huis te poetsen of de prullenbak te legen.”

  “Zorg eerst voor de golfballen, de dingen die echt het allerbelangrijkste voor je zijn. Stel je prioriteiten. De rest is maar zand.”

  Eén van de studenten stak een vinger op en vroeg waar de twee koppen koffie voor stonden. De professor lachte: “Ik ben blij dat je het vraagt. Ik wil daarmee alleen maar weer eens aangeven dat, hoe vol je leven ook mag zijn, er altijd wel een plekje is om samen met een vriend een kop koffie te drinken.”

  Leef het leven!

  Vele groetjes!

 13. rozemie vandekerckhove zegt:

  hoi Ditte, hoe bizar : ik ken je niet eens, maar toch heb ik het gevoel dat ik een vriendin verlies. Je column was telkens een leuk moment, het spannende begin van een nieuwe libelle. Mijn 2 zonen zijn van dezelfde leeftijd als jouw dochters, en wat je schreef was zo herkenbaar. Ik heb ingetekend op je nieuwsbrief, omdat ik wil weten hoe het verhaal verder gaat. Gek hé… Ik wens je veel geluk toe, je beslissing kwam onverwacht, maar dat is dan maar zo. Geniet van de toekomst, en blijf vooral af en toe een stukje schrijven. Ik lees je graag. Groetjes !

 14. Suzy zegt:

  Hoi Ditte,

  net de libelle van deze week uitgeplozen. Mis je column wel. Was steevast het eerste dat ik las. Leuk en vlot geschreven, zo herkenbaar en voorzien van een fikse dosis humor en zelfrelativering… zalig! :-)
  Je opvolgster zal haar eigen touch wel geven aan haar column en we wensen haar succes. Maar toch… er is maar 1 Ditte! Wat je ook doet, ik wens je veel geluk en succes! Liefs,
  Suzy

 15. Karen zegt:

  “Grande dame”, blij om je via deze weg nog dichtbij te kunnen volgen. Is toch anders dan korte tweets :-) .

 16. Daisy zegt:

  Liefste Ditte, het nieuws van je vertrek deed me wel efkes schrikken !! Samen met de column van Ann las ik die als eerste. Je deed me telkens glimlachen met jouw herkenbare verhalen en ik voelde met jullie mee toen het iets minder ging.
  Maar wat ben ik blij dat ik jou via deze weg nu teruggevonden heb ! Ook ik heb me al ingeschreven voor je nieuwsbrief !!
  Bedankt voor al die fijne jaren en veel succes met je nieuwe toekomst !!
  Het gaat je goed !

 17. Hoi Ditte,
  Zoals velen hier in je gastenboek, ik mis je columns al in de Libelle, inderdaad dat las ik ook altijd als eerste.
  Dit hier is een leuk alternatief.
  En Mie (ken ik nog van de Flair) ze zal het goed van je overnemen;)
  Een goede gezondheid

  Liefs Sandra

 18. Giselle De Clerck zegt:

  Hartelijk dank voor alle mooie verhalen en positieve gedachten die je al die jaren met ons hebt gedeeld in Libelle. Ik ben dan ook blij dat ik je langs deze pagina kan blijven volgen.
  Ik wens je veel geluk, wat je ook nog zal ondernemen !
  Veel groetjes
  Giselle.

 19. Marleen zegt:

  Lieve Ditte, geniet nu maar van je “vrije tijd” en vind je vlug een nieuwe uitdaging, we volgen je nu wel via je blog en je nieuwsbrief. Het ga je goed Ditte, samen met je gezinnetje maak je er zeker een super tijd van. Succes en een dikke knuffel,

  Marleen

 20. mewis anne marie zegt:

  lieve Ditte,
  Ook ik zal je missen , je collum was altijd het eerste wat ik las! Weet je jou verhalen waren steeds zo herkenbaar ,ik ben zwaar ziek geweest het afgelopen jaar en ik heb veel troost uit je collums gehad!
  Dank daarvoor en ik zal je blijven volgen en veel succes met alles wat je doet!!!
  Anne marie

 21. Van Impe Ingrid zegt:

  Beste Ditte, spijtig dat er geen wekelijkse column meer is van jou via Libelle, het waren steeds herkenbare verhalen over je kinderen en man…..wij wensen jou heel veel succes in je verdere loopbaan en zullen jou blijven volgen hier op je blog. Groetjes van een libelle-lezeres, Ingrid

 22. cc-tje zegt:

  De colums in Libelle waren eveneens bij mij de eerste stukjes die ik doornam, bij een flinke mok verse koffie, dus gezelligheid troef.
  Maar opeens vond ik Ditte niet meer terug en zoekend in vorige nummers vond ik nergens een aanwijzing wat daarvoor de oorzaak was. Ik heb nu de blog gevonden, hoera! Hoewel ik lezen van een scherm niet zo optimaal vind, geef mij maar papier.
  Je wordt vreselijk gemist, Ditte, dàt is duidelijk. Ik hoop dat Mie ook mijn lezershart kan veroveren, totnogtoe is haar dat nog niet gelukt… de angst voor het onbekende?

 23. Martine Decombel zegt:

  Dag lieve Ditte,

  Ik was er even niet goed van dat je stopte met je column.
  En ik legde de Libelle weg…
  Wat een toeval dat ik gisteren nog eens je laatste schrijfseltje herlas, en toen zag ik dat je blog erbij stond :)

 24. Sofie zegt:

  Hallo Ditte, wat ben ik blij dat ik de weg heb gevonden naar je verhalen. Ik stond een paar libelle’s achter toen ik naar vaste gewoonte eerst naar je column ging en er iemand anders trof. Snel de tijdschriftenmand ingedoken op zoek naar een antwoord…
  Ik ga ze missen maar ben heel blij dat we hier nog meer Ditte vinden dan in Libelle.
  Het ga je goed!

 25. chantal zegt:

  hallo ditte, ik las elke week uw column, ik ga ze missen, maar ik heb me nu al ingeschreven voor de nieuwsbrief, veel succes, van een trouwe libelle fan

 26. Marielouiselowyck zegt:

  Een beetje laat maar toch veel succes

 27. Giselle De Clerck zegt:

  Zag juist op “de redactie” dat je een nieuwe thuis gevonden hebt bij de VRT. Ik denk dat jij en “duizend zonnen” een perfecte combinatie zullen zijn. Veel succes en tot volgende zomer !
  Giselle

 28. Liliane Senepart zegt:

  Als we het niet gedacht hadden! Veel succes en vooral plezier!
  Liliane

 29. benedicte zegt:

  leuk en mooi commentaar
  doordoen met die website !
  zelfs met nieuwe job!

 30. josée zegt:

  dag ditte, dank je wel voor zovele mooie columns , elke keer kon ik er enorm van genieten, ik keek er iedere keer naar uit, zo fijn verwoord altijd.
  ik zag onlangs een mooie zin en denk dat die op je lijf geschreven is :
  enjoy this day, this week , this life, but i am sure you do…..
  heel veel succes met je nieuwe uitdagingen…

 31. Kaat zegt:

  Ditte,

  Ik heb gezocht en eindelijk gevonden. Begin september zag ik dat je niet meer in Libelle stond; de colum die ik altijd met plezier las, zo herkenbaar allemaal, is niet meer hetzelfde.
  Ik dacht dat ik iets gemist had, ben Libelles opnieuw beginnen doorbladeren, vond geen uitleg waarom je weg was.
  Nu ik je hier vind, ben ik blij, maar heb ook spijt.
  Hopelijk ben je op een fijne manier vertrokken bij Libelle en was het je eigen keuze.
  Ik kan hier niet direct achterhalen wat je nu doet, maar hoop dat je er voldoening in vindt.
  Ik zal je nu volgen via je nieuwsbrief.
  Groetjes.

 32. martine cools zegt:

  Ditte
  toen ik je colum niet meer vond was ik even het noorden kwijt en ging op zoek naar vorige nummers
  voor een verklaring , maar die heb ik niet gevonden, wat een leeg gevoel achterlaat
  daarom wens ik je nu met je nieuwe baan heel veel succes ,en we gaan je zeker met zen allen verder
  volgen
  groetjes

 33. Dina Courant zegt:

  Hey Ditte,
  Ook ik bleef helemaal verweesd achter toen ik niet echt een goede verklaring vond voor je plotse verdwijning uit Libelle.
  Nu kom ik toevallig op je blog (door het zoeken naar een lekker recept voor kervelsoep). Weet je dat ik je nog altijd mis telkens ik de Libelle opensla? Ik ben al ettelijke jaren lezeres/abonnee ondanks mijn 40 lentes en de meesten van mijn kennissen/vrienden smalend reageren als ze horen dat ik graag Libelle lees.
  Wekelijks keek ik uit naar jouw column en die van Anne. Dat waren de eerste dingen die ik onder ogen nam. Ondertussen ben je weg (snik) en lees ik enkel Anne. Ik kan het niet… ik kan de nieuwe hoofdredactrice niet leuk vinden ook al is het wellicht geen onprettige dame. Maar voorlopig ben ik er nog niet klaar voor om haar in mijn armen te sluiten.
  Maar aan jou, Ditte, wens ik het allerbeste in alles wat je onderneemt, de mooiste familiemomenten, een goede gezondheid voor jou en je familie… en ik ga met plezier je nieuwsbrief volgen, zo blijf je toch ‘mijn Ditte’.
  Groetjes, Dina

 34. Jean-Lou zegt:

  Dag Ditte,
  ‘k Wens je al het beste met je plannen voor dit jaar! (ik geloof er ook in…). Goede luim gaan we ongetwijfeld nog nodig hebben. Misschien is dat ook net hét belangrijkste voor wie elk moment van zijn leven wil be-leven!
  J-L

 35. Sarah Van de Velde zegt:

  Dag nichtje,
  1963 was inderdaad een geboortejaar om niet te vergeten, jij, ik en Katrien Strijbol (Just in Case), family.
  We zien elkaar niet veel, wegens teveel en druk, maar als we elkaar zien altijd een fijne babbel.
  Ditte ik wens je ongeloofelijk veel succes in wat je doet, en als we elkaar tegenkomen, klinken we op het nieuwe jaar. Zoen x Sarah

 36. Els Achtergael zegt:

  Hallo Ditte,
  ik sluit mij volledig aan bij Dina Courant. Ik voelde net hetzelfde en was verdrietig omdat ik niet wist waarom jij zo plotseling weg was. Daarnet las ik mijn Libelle voor mijn pc (miste je al zo lang) en toen besloot ik jouw naam in te tikken en lees ik dat je voor de VRT bent gaan werken. Was heel blij dit te vernemen en dat alles goed met je gaat. Via deze weg heb ik mij onmiddellijk ingeschreven op je nieuwsbrief en ik verheug me erop om jou opnieuw te kunnen lezen.
  Het ga je goed bij de VRT en vele groeten aan Raf, Billie en Robin!
  Els A.

geef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen