smakelijk

gepubliceerd op januari 28th, 2015 | door ditte

0

Navarin van boederijvlees en wintergroen

Zet alvast de tupperware verzameling klaar. Want deze stoofpot dien je sowieso met overschot te bereiden: voorzie een potje voor de gasten, een potje voor de gasten die vandaag geen gast konden zijn en een potje voor je eigen microwave. Start.

IMG_8928Wat groeit er in mijnen hof? Spruiten, snijbonen, rapen, courgette, sjalotten, selder, wortelen en krielpatatjes.

Welk vlees zit er in de kuip? minute steak, boerenworst, vers spek, kippenbillen en eendenfilet.

Neem een grote pan. Bak het spek goed door zodat heel wat van het vet vloeibaar wordt. Zet het spek opzij. Braad in het hete spekvet de minute steak en de versneden eendenfilet goed bruin. Zet opzij. Bak op een lager vuur de kippenbillen en de worst zodat ze goudbruin korsten. Zet opzij.

Spoel de groenten. Snij een kruisje in het steeltje van de spruiten. Hak de snijbonen in grote diagonale stukken. Schil de rapen en verdeel in kwartjes. Pel de sjalotten en hou ze heel. Hak de selder en de wortelen in grove stukken. Roerbak deze groenten in het hete spekvet gedurende 7 minuten.

Bestrooi de groenten met twee eetlepels bloem. Voeg al het vlees toe. Roer alles goed door. Voeg vier deciliter room en genoeg kalfsfond toe tot alles zwemt. Kruiden naar smaak met peper en zout. Een eetlepel agavesiroop, een eetlepel worcestersaus en een scheutje witte balsamico brengen de stoofpot helemaal op smaak.

Zet de pan onder deksel in een op 130°C voorverwarmde oven gedurende twee uur. Snij de courgette in kwarten en verwijder de pitjes. Hak ze in grote stukken. Voeg de courgette toe aan de stoofpot in het laatste half uur van de kooktijd. Stoom ondertussen de krielpatatjes gaar en zet ze opzij.

Bak de patatjes goudbruin in wat goede boter en serveer ze met fijngehakte peterselie. Zet de stoofpot op tafel en laat uw gezelschap zelf opscheppen.

Raf zegt: ”Het is toch behoorlijk wat snij- en bakwerk. Maar Ditte, kende jij niet iemand die dan ook nog eens eigen worsten draait?”

Ditte zegt: ”Zwijgen en eten!”


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen