smakelijk

gepubliceerd op februari 11th, 2015 | door ditte

0

Chilidogs

Robin en Billie: ”We hebben het niet over pikante honden, maar over een hotdog in combinatie met chili con carne. De broodjes –die we vorige zomer op een streetfoodfestival ontdekten– bleven in onze gedachten rondspoken. Daarom wilden we ze absoluut zelf proberen na te maken. 

IMG_9389Voor de chili con carne: Fruit in een grote pot een ui. Voeg er een teentje look en 1 chilipepertje aan toe. Neem een pakje gemengd gehakt en stoof dat aan. Snij een rode en een gele paprika in blokjes en voeg die er ook aan toe. Na deze stap spelen we een beetje vals en gebruiken we 2 blikken chili con carne. We willen namelijk zeker een degelijke fond. Daarin zitten dan de nodige bonen, maïs en al een beetje gehakt in, maar nog niet genoeg… Vandaar dat we extra gehakt toevoegen. Voeg nog wat spekblokjes (snel opgebakken in een aparte pan) toe voor nog meer ’carne’ en een subtiele ‘gerookte’ smaak. Om het geheel iets smeuïger te maken, meng er nog een brik tomatenpassata onder. Snij nog wat extra kerstomaatjes in stukjes. Gooi die pas op het allerlaatste moment in de pot. Zo zijn de tomaatjes wel warm, maar nog niet platgekookt.

Voor de hotdogs: Verwarm de oven voor op 200°.  Warm 4 afbakbroodjes. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet te bruin worden of aanbranden. Je kan ook een stokbrood kopen en in 4 verdelen. Dat is eigenlijk hetzelfde. Voor de worsten kiezen we een blik hotdogworsten. Wil je nog meer smaak (maar ook iets meer werk) dan conserveworsten? Kies dan voor chipolata’s, want ook die probeerden we uit. Die moeten dan weer apart gebakken worden in een beetje vetstof.

Serveer met geraspte cheddarkaas en wat zure room. Werk af met een beetje gesnipperde ui.

Billie en Robin zeggen: “Ideaal voor een Amerikaanse avond of voor een selfmade-fast-food-zondag”

Ditte zegt: ”Dit wordt een traditional, dat weet ik nu al!”


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen