gepubliceerd op januari 7th, 2014 | door ditte
0Ditte sla’t toe: wokrijst met kreeft
Kook vooraf 2 builtjes rijst gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen.
Snij 1 flinke wortel en een halve rode paprika in blokjes. Bak de wortelblokjes gedurende 2 minuten in een hete pan met wat boter en een lepel olijfolie. Voeg de paprikablokjes eraan toe. Bak nog eens 2 minuten. Haal van het vuur.
Bak een dunne omelet van 2 eieren, een scheutje melk, flink wat zout en peper. Laat afkoelen.
Snij een 8-tal schelletjes gerookte eendenborstfilet in dunne reepjes (een ander soort gerookt vlees kan ook, ik had dit nog liggen). Verhit 2 flinke eetlepels maïs uit blik en vervolgens 2 eetlepels erwtjes uit blik in een pan met weinig vetstof.
Verwarm de wokpan en voeg een beetje vetstof toe. Bak de rijst. Voeg een paar keer een klontje boter toe zodat de rijst mooi geel gaat glanzen. Voeg daarna de paprika, wortel, erwten en maïs toe. Roer goed om. Een paar minuten omroeren volstaat. Rol de omelet op en snij in tagliatellibrede reepjes.
Neem de pan van het vuur. Voeg de reepjes omelet en de eendenfilet toe. Roer om. Voeg tenslotte 200gr rivierkreeftjes toe (die van 365 zijn helemaal niet duur).
Werk af met geraspte kaas en een weinig fijngesnipperde koriander. Dien op.
R&B studeren. Om hen toch een flinke lunch te geven, heb ik dit ’slaatje à la minute’ verzonnen. Ze smullen en vergeten hun goesting naar junkfood.