Rob schept op: roost pateetow
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil 2 bloemige aardappelen per persoon.
Kook de aardappelen 10 minuten in gezouten water. Giet af. Schud eens goed met de pot zodat de aardappelen wat opbloemen (gekwetst geraken).
Vet een ovenschotel met ruim olijfolie in. Verdeel de aardappel in de schotel. Laat 30 minuten garen. Snij de kerstomaatjes in twee en bak kort met wat olie aan op de grillpan.
Neem de ovenschotel uit de oven en plet de aardappelen zachtjes met een pureestamper. Doe het op zo’n manier dat de aardappelen zoveel mogelijk bodem van de ovenschotel bedekken. Hou wel in het oog dat je er geen puree van maakt, enkel aandrukken!
Voeg de zeste van 2 geraspte limoenen toe. Na het raspen snij je zo dun mogelijke schelletjes van de limoen. Verdeel die ook over de schotel. Strooi er nog een handvol salieblaadjes over. (ik vond geen salie en heb Thaise basilicum gevonden, dat rook lekker en werkte ook). Verdeel de halve kerstomaatjes over de schotel. Besprenkel het geheel nog met wat extra olijfolie. Zet terug 30 minuten in de oven.
Rob schept op: geroosterde aardappels hippiestyles. Robeir: ”Funky roest patatoe”