smakelijk

gepubliceerd op juli 22nd, 2013 | door ditte

0

Arroz met varkenslapje

Met Raf aan tafel: dit werd op een campingvuurtje gemaakt onder de zuiderse zon, het stukje ‘secretos’ van het Ibericovarkentje, is een heerlijk mals en goedkoop stukje vlees (helaas enkel in Portugal te krijgen)

IMG_8730 Dit hebt u nodig: 4 vette varkenslapjes liefst van een portugees zwart varken • 2 kopjes paëlla rijst • 4 kopjes kippenbouillon • 1 kopje witte wijn • 1 el citroensap • 1 halve komkommer • 1 groene peper • 1 gele paprika • 1 grote wortel • 1 zoete ui • fijngehakte koriander • 5 el olijfolie • zeezout • witte peper uit de molen

 1. Spoel de groenten. Hak de komkommer, de groene peper, de gele paprika en de wortel in blokjes. Hak de zoete ui fijn.

2. Fruit de groenten met de olijfolie in een pan. Voeg de rijst toe en meng goed door.

3. Voeg de kippenbouillon, de witte wijn en het citroensap in één keer toe. Breng aan de kook. Laat onder deksel zachtjes sudderen tot al het  vocht is opgenomen.

4. Bak ondertussen de varkenslapjes in een hete grillpan.

5. Het vlees en de arroz kruiden naar smaak met peper en zout. Serveer op een leuk bord en werk af met de koriander.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen