gepubliceerd op december 11th, 2013 | door ditte
0Rob schept op: wok met kèp
Breng in een pot water aan de kook voor de rijst. Voeg 2 rijstbuiltjes toe als het water kookt.
Maak een pan goed heet en voeg een beetje boter (of ’bakken&braden’ > dat gebruik ik) toe en bak de kippenreepjes tot ze aan elke kant krokant goudbruin zien.
Verwijder de kippenreepjes en houd warm onder een deksel.
Voeg wat extra boter toe aan de pan en smijt er de wokgroenten in. Wokgroenten kan je in een kant-en-klaar-pak kopen. Een zak bevat wortelen, gesneden rode ajuin, babymaïs, sluimererwten, broccoliroosjes. Roerbak de groenten een paar minuten.
Voeg er 2dl room aan toe en verhit tot de room pruttelt. Breng op smaak met peper en een lepeltje kippenfond.
Giet de rijst af, voeg er een klontje boter aan toe zodat hij mooi blinkt.
Rob schept op: makkelijke rijstgroenteschotel met kip. Robeir: ”Kèp is hèp!”