smakelijk

gepubliceerd op september 23rd, 2013 | door ditte

1

Appeltaart met speculaas

Van de twaalf appeltjes aan onze eigen appelboom kan Raf geen taart maken maar ze mogen wel mee op de foto. De taart stond een paar minuten te lang in oven – volgens Raf –  maar dat proeven wij niet. R&B en ik vinden ze ’toppie’! Goed begin van de herfst.

IMG_1188

Dit hebt u nodig: 3 à 4 appels (goudreinetten of boskoop) • 1 vel bladerdeeg uit het koelvak • 150 g bloem • 150 g speculaas • 150 g bruine suiker • 150 g boter • 1 tl zout • 2 el griessuiker

1. Maak het zanddeeg. Verkruimel de speculaas. Zeef de suiker, de bloem en het zout in een kom. Voeg de speculaas, de boter in kleine stukjes en het ei toe. Meng en kneed vlug tot een deegbal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg voor 1 uur in de koelkast.

2. Beboter een ronde taartvorm. Bestuif met wat bloem. Leg het bladerdeeg in de vorm. Prik een aantal gaatjes met een vork.

3. Rol het zanddeeg tot een ronde plak. Leg het zanddeeg in het bladerdeeg. Zet de taart een kwartiertje in de koelkast.

4. Verwijder het klokhuis van de appels. Schil en halveer ze. Hak de appels in partjes (halve maantjes). Duw de partjes in het zanddeeg van de taart. Bestrooi de appels met de griessuiker.

5. Bak de taart in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 30 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.

T I P : Serveer de taart nog warm met een bolletje vanille-ijs of een lepeltje zure room.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



One Response to Appeltaart met speculaas

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen