smakelijk

gepubliceerd op september 22nd, 2013 | door ditte

0

Snel-klaar-brood

Zondagochtend. Raf is voor een keer vroeger dan ik wakker. Hij bakt dit snel-klaar-brood. De geur lokt zelfs Billie en Robin wat eerder uit hun bed. Een nog warm sneetje met boter en bruine suiker zegt me dat het zondag is.

IMG_1182

Dit hebt u nodig: 250 g witte bloem • 125 g volkorenmeel • 125 g roggemeel • 5 g bakpoeder • 5 g zout • 4 dl karnemelk

1. Warm de oven voor op 200°C.

2. Meng droog de 3 meelsoorten, het bakpoeder en het zout in een kom.

3. Voeg de karnemelk toe en meng het deeg met een spatel. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Plooi het deeg een paar keer en vorm een bol (je hoeft niet te kneden).

4. Leg de bol deeg op een met bloem bestoven bakpapier. Bestuif het deeg met wat bloem. Snij met een scherp mesje een kruis in het deeg (zo rijst het makkelijker).

5. Leg het brood met het bakpapier op de bakplaat in de oven. Bak het brood gedurende 30 minuten. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

T I P : Geen karnemelk? Gebruik gewone melk met een flinke scheut citroensap of azijn. Het zurige bevordert het rijzen.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen