Zeebaars met waterkersstoemp
Vrijdag is ook voor ons viske-bakken-dag. Deze keer zeebaars gebakken simpel als bonjour. De waterkersstoemp heeft de foto niet gehaald. Maar was evengoed held van de dag.

Dit hebt u nodig: 4 zeebaarzen • 150 g geklaarde boter • 1 kl mosterd • 1 scheutje witte wijn • 1,5 kg bloemigkokende aardappelen • busseltje waterkers • 200 g spekblokjes • 1 fijngesnipperde ui • 1 el olijfolie • 1 ei • 1 scheutje melk • 1 snuifje nootmuskaat • zeezout • peper uit de molen
1. Schil de aardappelen en hak ze in grote stukken. De aardappelen in een pan met koud water aan de kook brengen. Spoel de waterkers. verwijder de blaadjes en hou ze apart. Hak de waterkerssteeltjes fijn.
2. Bak de spekblokjes in een pan. Voeg de fijngesnipperde ui en fijngehakte waterkerssteeltjes toe en laat even stoven op een zacht vuurtje.
3. Verwijder de schubben van de zeebaarzen. Maak dwarse inkervingen aan de beide kanten van de zeebaars. Bak ze aan beide zijden goudbruin in een hete pan met de geklaarde boter. Kruiden naar smaak met peper en zout.
4. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de blaadjes waterkers, een scheutje melk, het ei, de nootmuskaat en het spekblokjesmengsel toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Goed mengen.
5. Leg de zeebaarzen apart. Voeg het lepeltje mosterd toe en blus de pan met een scheutje witte wijn. Laat de saus even opkoken.
6. Serveer op grote borden.