Stekelbessentaart
Proficiat voor Rafs ‘geen-werk’-taart. Terwijl uw disgenoten de tafel afruimen, tovert u deze instant verrassing – mislukken kan niet – nog op tafel. Ze werd stiekem in de voorverwarmde oven gezet toen u “ko-o-o-men eten” riep.

Dit hebt u nodig: 1 pakje bladerdeeg • 1/2 kilo stekelbessen • sap van 1 limoen • 6 el blonde suiker
1. Beboter een taartvorm en bestuif met wat bloem. Drapeer het bladerdeeg over de vorm en druk zachtjes aan. Snij het randje gelijk.
2. Voeg bakparels of bonen toe. Bak de taartvorm gedurende 10 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Neem uit de oven en verwijder de bakparels.
3. Halveer de stekelbessen en schik ze in de taartvorm. Bestrooi de taart met de blonde suiker. Besprenkel met het limoensap. Bak de taart gedurende 20 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
4. Warm serveren (met een bolletje vanille-ijs en een toefje room – ja toch)