smakelijk

gepubliceerd op september 3rd, 2013 | door ditte

0

Tomaatrisotto met scampi’s

Dinsdagavond. Billie is ziekjes en eet graag iets dat afsmaakt. Robin gaat om half 8 met Mamieke naar een film in het Filmmuseum. Ik heb reuzehonger. Raf heeft een plan. Een plan met scampi’s. Wat goed dat we samen aan tafel kunnen en iedereen met een ‘vind-ik-lekker-duim-omhoog’ zijn verhaal van de dag kan doen.

IMG_0765

Dit hebt u nodig: 1 kg scampi’s • 200 g spekblokjes • 200 g groenteblokjes (wortel, paprika, selder) • 1/2 fijngesnipperde ui • 1/2 ui in reepjes • 1 kopje risottorijst • halfliterblik tomaten • 1el sojasaus • 1 el worcestersaus • 1 kopje witte wijn • 2 kopjes groentebouillon • 5 el olijfolie • 1 el gehakte koriander • 1 el honing • 1 tl thijm • zeezout • peper uit de molen

1. Fruit de fijngehakte ui en de groenteblokjes met de olijfolie in een pan. Voeg de rijst toe en verhit al roerend gedurende 2 minuten.

2. Voeg de tomaten, de sojasaus, de worcestersaus, de witte wijn, de groentebouillon, de honing en de thijm toe. Laat verder sudderen tot al het vocht is opgenomen door de rijst. Kruiden naar smaak met peper en zout.

3. Pel de scampi’s en verwijder de darmkanalen. Bak de spekblokjes krokant in een scheutje olijfolie. Voeg de scampi’s en de reepjes ui toe en bak ze mooi oranje. Kruiden naar smaak met peper en zout.

4. Serveer op borden en werk af met de koriander.

 


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen