smakelijk

gepubliceerd op januari 21st, 2015 | door ditte

0

Burgersoep met krulkool

Mijn vader noemde krulkool: paardenvoer. Het is een Hollandse groente. In Portugal maakte Erika er een overheerlijke Calde Verde van. Krulkool is van alle windstreken. Enkel Vlaanderen moet haar nog ontdekken. Dus hierbij receptje dabei.

IMG_8386Koop de blaadjes van één krulkool en spoel ze. Hak de krulkool in reepjes. Stoom de reepjes krulkool in 10 minuten gaar. Schrik ze onder koud stromend water. Zo houd je de kleur fris en bewaar je de vitaminen.

Spoel en hak in grove stukken: een grote ui, vijf stengels groene selder, twee stokken prei. Stoof de groenten in een pot met een eetlepel olijfolie. Voeg een theelepel tijmblaadjes en een eetlepel fijngehakte peterselie toe. Meng er na tien minuten twee eetlepels vloeiende bloem door. Begiet met voldoende water en breng aan de kook. Voeg flink wat kippenbouillon toe (2 à 3 bouillonblokjes of 3 eetlepels pasta van kippenfond). Breng op smaak met een scheutje sojasaus. Kruiden naar smaak met peper en zout. Laat de soep tien minuten doorkoken.

Voeg net voor het serveren de krulkool toe. Heel eventjes (één bloepje) doorwarmen. Serveer deze soep in een terrine en begiet ze aan tafel met twee deciliter room.

Raf zegt: ”Ik neem mij nog een tweede bord.”

Ditte zegt: ”Doe mij ook nog een”


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen