gepubliceerd op december 17th, 2014 | door ditte
0Vijgentaart
Warm en zoet in een donkere winternacht.
Koop acht rijpe vijgen. Zoek in de diepvries afdeling naar een doosje blauwe bessen. Neem uit de verstoog een pak bladerdeeg. Kies tussen de suikers een zakje geleisuiker extra.
Vet een taartvorm in met boter. Strooi er bloem over en tik er ondersteboven het teveel uit. Drapeer het bladerdeeg over de vorm en druk voorzichtig aan. Vul de taartvorm met bakparels of droge bonen. Bak het taartdeeg in een op 180°C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
Verwijder de bakparels en vul de taart met de blauwe bessen. Strooi er zes eetlepels geleisuiker extra over. Hak de vijgen in kwartjes en verdeel ze over de taart.
Bevochtig de randen van de taart met wat water tegen het aanbranden. Bak de taart in een op 160°C voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Raf zegt: ”Vijgentaart met kaas van Shropshire en oude porto gaan zwoel samen.”
Ditte zegt: ”Dat is niet gelogen”