gepubliceerd op december 9th, 2014 | door ditte
0Haantjes de voorste
Winters warm, zoet gezouten en makkelijk koken.
Neem drie haantjes. Kruid met peper en zout. Verhit wat zonnebloemolie in een casserole. Bak de haantjes aan alle kanten mooi bruin. Voeg drie zoete aardappelen en zes sterappeltjes toe. Sterappeltjes zijn kleine stoofappeltjes van de soort reinette.
Zet de casserole, met deksel, in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat alles gedurende een klein uur stoven.
Neem de casserole uit de oven en strooi een koffielepel rietsuiker over de sterappeltjes. Zet de casserole op tafel en hef het deksel met een breed dramatisch gebaar. Kijk ondertussen naar de gezichten van je tafelgenoten. Schep op en geniet.
Raf zegt: ”Drie kleine haantjes hebben veel meer billen en borsten dan één grote kip.”
Ditte zegt: ”Er waren nog gebakken bakbananen bij en dat maakte een gewone dinsdagavond wel een beetje exotisch. En gezellig.”