Gazpacho
Gazpacho Alentejano werd tijdens onze zomerreis een vergelijkende studie. Laat ons onzelf niets wijsmaken, enkel daar smaakt deze gekoelde soep op z’n best. Voor wie toch nog op een warme dag een heerlijk soepje wil, hierbij het ‘lijkt-er-een-beetje-op-recept’. Heerlijk met gefrituurde minisardientjes.

Dit hebt u nodig: 7 tomaten • 1 kleine komkommer • 1 groene paprika • 2 teentjes knoflook • 1 tl fijngehakte bladpeterselie • 1/2 tl oregano • 4 sneetjes wit brood • 3 el wijnazijn • 3 el olijfolie • 6 dl ijswater • zeezout • peper uit de molen
1. Spoel de groenten. Pel de tomaten. Verwijder de zaadjes en hak ze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Hak de paprika en de komkommer in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn.
2. Meng, in een kom, alle groenten en kruiden met de olijfolie en de wijnazijn. Laat het mengsel een uur afkoelen in de koelkast.
3. Plet het brood zonder korsten met een vork in de helft van het ijswater. Voeg het broodmengsel bij het groentenmengsel. Roer stevig.
4. Voeg de rest van het ijswater toe aan het mengsel. Roer nogmaals stevig door. Kruiden naar smaak met peper en zout. Serveer met ijsblokjes.
One Response to Gazpacho