smakelijk

gepubliceerd op december 3rd, 2014 | door ditte

0

Konijn zonder roeren

konijnzonderroerenMinder gedoe, meer tijd & meer smaak

Neem een voorgesneden konijn. Verhit in een gietijzeren pot wat olijfolie. Als de olie net begint te roken is ze op temperatuur. Schroei de stukken konijn aan alle kanten mooi bruin. Kieper het hele konijn niet in één keer in de pot. Voeg stukken toe en neem stukken weg, zo blijft de pot op temperatuur. Houd alle gebruinde stukken even apart.

Hak een grote ui, een groene paprika, twee grote wortelen en drie stengels selder in grove stukken. Plet drie tenen look en stoof ze heel even samen met de groenten en wat extra olijfolie in de pot op een lager vuurtje. Als je de groenten omschept komen de aanbaksels van het konijn los. Strooi 2 eetlepels bloem over de groenten en schep om.

Bevochtig de groenten met 6 dl kalfs- of gevogeltebouillion en een groot glas witte wijn. Voeg het konijn terug toe. Het vlees staat nu flink onder in de bouillon. Breng op smaak met 1 koffielepel droge tijm, 1 koffielepel droge marjolein, een stengel bladpeterselie, 2 blaadjes laurier, 2 koffielepels honing, een scheutje oestersaus en een scheutje worchestershiresaus.

Laat het konijn opkoken. Plaats de pot met deksel in de op 120°C voorverwarmde oven gedurende 2 à 3 uur. Kruid verder naar smaak met zeezout en witte peper uit de molen. Serveer met quinoa of Turks brood.

Raf zegt: ”Koken is zoals kinderen opvoeden. Nu en dan moet je ze gewoon gerust laten”.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen