smakelijk

gepubliceerd op november 26th, 2014 | door ditte

0

Arroz de outono

IMG_6595Geloof me: het is duizend keer lekkerder dan het eruit ziet.

Verwarm de oven voor op 220°. Snij een venkelknol, een halve kleine pompoen, twee uien en een zestal wortelen in ongeveer gelijke delen (vingergroot). Snij alle bospaddestoelen (een bakje) doormidden. Meng alles met flink wat olijfolie en 4 tenen look in een ovenschotel. Zet in de oven tot de groenten er geroosterd uitzien. Maak ondertussen een sterke bouillon. Ik gebruik 2 potten kalfsfond van LaCroix en voeg er een flinke scheut worchestersaus, een paar takjes verse tijm en een koffielepel oystersaus aan toe. Breng aan de kook. Haal de schotel uit de oven en zet de oven iets lager (180°). Overgiet met een kwartliter tomatenpassata. Verdeel een ontbijtkom (komt overeen met ± 500g) risottorijst over de groenten. Overgiet alles met de kokende bouillon. Sprenkel flink wat saffraandraadjes over het geheel. Leg een paar takjes rozemarijn bovenop. Zet de schaal terug in de oven. Roer om de 10 minuten goed om. Voeg een scheutje water toe als het mengsel te snel opdroogt. Proef na een half uur of de rijst gaar is. Indien niet, zet nog eens 10 minuten terug. Opdienen is het lekkerst met twee partjes citroen voor elke tafelgast. Werk af met fijngeraspte parmezaanse kaas.

varkentjeZaliglekker met een stukje Presa, Pluma of Secreto (de beste stukjes van het Ibericovarkentje). Tegenwoordig te koop bij Delhaize.

Zoals ordinaire ovenschotels is ook deze Arroz de Outono –smaakt naar de herfst– de dag erna nóg smakelijker. 


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen