wees gegroet

gepubliceerd op maart 9th, 2015 | door ditte

0

Ga nooit slapen voor een ruzie is uitgepraat

Maak zoveel mogelijk plezier in je leven

Wees gegroet, vol inspiratie. De toekomst is met U. Slim zijt gij boven alle vrouwen en slim zijn de woorden uit uw hart. Mijn zus Maud.

1low

Maud (48), managing director bij 21th Century Fox, mama van Jeroom (20) en Sander (18)

“Ik heb twee vrolijke, positieve jongens en ik kan hen geen betere raad meegeven dan deze: Maak plezier in je leven! En doe wat je graag doet. Leef! Op elk moment.”

“Mijn papa is jaren geleden veel te vroeg gestorven en de enige troost die ik kan vinden, zit in de gedachte dat hij echt heeft geleefd. Dat hij alles heeft gedaan wat hij graag wou doen. Hij heeft ons de kunst om ten volle te leven, om zoveel mogelijk dingen te proberen, ook meegegeven. Dertig jaar geleden was dat echt nog uitzonderlijk, maar wij gingen elk jaar skiën met het hele gezin. We gingen naar theatervoorstellingen, naar de film, naar musea… Er was altijd wel iets te doen of te beleven. Dat voluit leven hoop ik ook aan Jeroom en Sander door te geven. En het genieten van wat je doet. Ik heb altijd graag gewerkt. Ik ben een paar keer van werk veranderd, maar altijd was het belangrijk dat het iets was wat ik graag deed. En ook al moet ik regelmatig naar het buitenland en heb ik soms een klein hartje om mijn zonen achter te laten, ik doe dat omdat ik trots ben op wat ik doe. Ik vind het belangrijk dat zij dat ook zien. Maar dat ze tegelijkertijd ook weten dat ik er altijd voor hen ben. Toen ze twee jaar geleden afstudeerden, ben ik speciaal over en weer gevlogen omdat ik hun proclamatie voor geen geld van de wereld wilde missen.”

“Ons mama dacht vroeger: ‘Als er ooit één van mijn vier dochters thuis blijft om voor haar kinderen te zorgen, dan zal het Maud zijn’. Ze heeft ongelijk gekregen. Ik zorg graag voor mijn kinderen maar ik ben een betere mama doordat mijn werk mij zoveel energie geeft. Ook al heb ik dat zorgende heel erg in mij en heb ik hen misschien een beetje te veel verwend (lacht). Ik had nochtans gezworen dat ik er geen typische mannen van zou maken. Maar ik denk dat dat niet gelukt is (lacht). De één helpt al wat meer dan de ander maar veel hebben ze bijvoorbeeld nog niet moeten koken. Als ik naar het buitenland moet, steekt de diepvriezer vol eten en als ze moeten studeren, zet ik ’s morgens potjes klaar met zoete en hartige lekkernijen. Ik doe dat gewoon graag en het geeft mij een geruster gevoel. En het mogen dan misschien geen ‘nieuwe mannen’ worden, ze zullen wel heel lief zijn voor hun vrouw en dat is ook al iets. Zorgen voor elkaar, zorgen voor je familie, zorgen voor je vrienden. Dat hebben we met de paplepel meegegeven. Ons gezin is onze steunpilaar. Als iemand zou raken aan één van ons vier, zullen de andere drie snel rechtstaan. Niets is ook onbespreekbaar. Altijd is er het vangnet.”

“Vorig jaar zijn Geert en ik voor de tweede keer getrouwd. Niet omdat we gescheiden waren, maar omdat we ons huwelijk van twintig jaar geleden nog eens wilden overdoen. In Italië. Met alle vrienden en familie erbij. Aanvankelijk vonden de jongens het maar een raar idee, maar gaandeweg zagen ze er ook de fun van in. Ik was ontroerd door de zorg waarmee ze uiteindelijk alle gasten probeerden te omringen. Het is een fantastisch feest geworden, met overal liefde en vriendschap. Het was zo schoon dat we dat nooit meer opnieuw kunnen doen omdat het gewoon niet meer te evenaren valt. Misschien was het voor hen ook inspirerend? Het is zo fantastisch om iemand te hebben om op te bouwen. Geert en ik hebben ook onze moeilijke periodes gehad. Maar het is belangrijk om je hoofd niet te laten hangen. En om te praten. Altijd weer opnieuw. Ga nooit slapen voor een ruzie is uitgepraat. Het is een raad die ik hen graag mee geef. Maak niet te veel ruzie. Maar maak plezier met elkaar! Dat is de basis van alles.” (tekst: Sylvie D’Hoore, foto: Tosj Engelsma) 14/52

Wat ik nog belangrijk vind: Niet liegen (over belangrijke dingen) ! Mensen niet vergeten te bedanken ! Een stevige hand geven ! Anderen laten uitspreken ! Voorzichtig zijn in het verkeer !

 • Sylvie D’Hoore (43) is freelance journaliste, mama van Alice (14), Oscar (12) en Leon (9) en getrouwd met Fabrice. Ze houdt van verre reizen, uitslapen, lezen, lopen, eten met stokjes, chocolade bij de koffie, enthousiaste mensen en boeiende levensverhalen. 
 • Tosj Engelsma (19) is fotograaf met ambitie. Hij is een beetje zot en dol op z’n hond Roosje.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen