wees gegroet

gepubliceerd op januari 26th, 2015 | door ditte

0

Geef de zoektocht niet te snel op

Leef met passie en vuur

Wees gegroet, vol inspiratie. De toekomst is met U. Slim zijt gij boven alle vrouwen en slim zijn de woorden uit uw hart. Wendy.

1low

Wendy (39), fotograaf, mama van Oona-Lisa (11), Stef-Kamiel (10) en Eva-Luna (7)

“Willen we onze kinderen niet vooral dat meegeven waar we in ons leven zelf naar zoeken of streven? Ik bijt mij graag vast in het leven. Ik wil met volle teugen genieten. Van elk moment, van elke keuze. Ik ben mijn mama veel te vroeg verloren en dat heeft mij geleerd om alles veel meer te relativeren. Geniet nu want morgen kan het gedaan zijn. Sta positief in het leven en kijk niet te veel naar wat niet lukt. Vanzelfsprekend probeer ik die drive ook mee te geven aan mijn kinderen. Ik zou hen daarom vooral willen zeggen: leef met passie en vuur. En ga voor wat juist aanvoelt. Neem je tijd om je talenten te ontdekken. En geef in die zoektocht vooral niet te snel op. Leer jezelf kennen. Waarin ben je goed, waarin ben je minder goed?

Pas dan kun je er volledig voor gaan. Ik hou van schilderen en fotograferen, van dansen en zot doen, van uren babbelen en mij helemaal verliezen in kunst en muziek. En ik probeer alles te doen met een immens groot enthousiasme. Soms fronsen ze wel eens hun wenkbrauwen – mamaaa, doe eens normaal (lacht)-, maar ik hoop toch dat het hen inspireert. Op welke manier ook. Oona-Lisa, Stef-Kamiel en Eva-Luna mogen van ons alle mogelijke hobby’s proberen. Maar ze moeten het wel even volhouden. Na twee maanden kun je niet zeggen of iets je ding is of niet. Ze moeten leren doorzetten en doorbijten, dat zal hen later ook van pas komen. Ik zeg het hen vaak: niets in dit leven komt uit de lucht gevallen. Je moet er zelf aan werken. En niets is evident. Wees daarom dankbaar voor alles wat je ziet, voelt, hebt. Wees nieuwsgierig naar nieuwe dingen en zoek het niet alleen onder de kerktoren. Open je blik, luister naar mensen en wees vooral jezelf. Spontaniteit opent de weg naar ontmoetingen. En fijne ontmoetingen dragen zoveel bij tot diepgang in je bestaan.”

“Dat klinkt nu misschien allemaal heel doordacht, maar eigenlijk zitten al die elementen verwerkt in alles wat je als ouder zegt of toont. En alles is een wisselwerking. Want ook omgekeerd leren zij mij heel veel. Soms zegt één van de kinderen in de auto: ‘kijk eens, mama, hoe schoon de lucht is! Of: ‘Heb je die wolken gezien?’ Dat vind ik zalig. Zelfs de wolken en de schone lucht zijn geen evidentie. Het is fantastisch als je er de schoonheid van kunt inzien. Bewust leven en je ogen en oren open houden, daar draait het om. Ik kijk naar alles met een fotografisch oog. Schoonheid is daarbij zeer belangrijk. Maar tegelijkertijd ook relatief. Alles zit in wat je uitstraalt.”

“Ze zijn nu nog jong, maar ik hoop vooral dat mijn kinderen uitgroeien tot schone mensen met een open geest. Tot eerlijke mensen ook, met een goed lief en een fijne job. Niet eentje waarbij het primeert hoeveel geld je ermee verdient, maar een job waarin je voluit kunt gaan, een job die je graag doet en waarin je geluk vindt. Tegenslagen zullen er sowieso komen, maar het is de kunst om niet bij de pakken te blijven zitten. En je goed te omringen. Dan kun je veel aan.” (tekst: Sylvie D’Hoore, foto: Tosj Engelsma) 9/52

Wat ik nog belangrijk vind: ! Een stevige hand geven ! Mensen niet vergeten te bedanken ! Anderen laten uitspreken ! Niet liegen (over belangrijke zaken) ! Respect hebben voor mensen ! Alles één keer proeven !

 • Sylvie D’Hoore (42) is freelance journaliste, mama van Alice (14), Oscar (12) en Leon (9) en getrouwd met Fabrice. Ze houdt van verre reizen, uitslapen, lezen, lopen, eten met stokjes, chocolade bij de koffie, enthousiaste mensen en boeiende levensverhalen. 
 • Tosj Engelsma (19) is fotograaf met ambitie. Hij is een beetje zot en dol op z’n hond Roosje.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen