wees gegroet

gepubliceerd op januari 19th, 2015 | door ditte

0

De wereld is niet altijd een lachertje

Een warm nest als fundering

Wees gegroet, vol inspiratie. De toekomst is met U. Slim zijt gij boven alle vrouwen en slim zijn de woorden uit uw hart. Sofie.

3b

Sofie Verschueren (30), radiopresentatrice, mama van Basiel (2) en zwanger van nummer twee

“Mijn kinderen zijn nog klein, de tweede is zelfs nog niet eens geboren, maar lang moet ik niet nadenken over wat ik mijn kinderen wil meegeven: het gevoel van een warm nest! Ik wil dat ze opgroeien in een warm huis, een omgeving die je een thuis kunt noemen en waar het fijn is om te vertrekken, toe te komen of te vertoeven. De wereld is niet altijd een lachertje, maar met een warme basis lijkt het mij al veel gemakkelijker om er met groot enthousiasme in te stappen. Het betekent niet dat ik elke dag cupcakes wil bakken, of dat we elkaars kleine kantjes moeten verdoezelen of dat het altijd rozengeur en maneschijn moet zijn. Asjeblieft niet. Die kleine kantjes maken ons des mensen en ups en downs moeten er zijn. Maar ik wil vooral heel graag proberen om samen met mijn partner een sfeer te creëren waar iedereen zichzelf kan zijn, waar ruimte is voor open en moeilijke gesprekken, waar je gewaardeerd wordt. Liefde, warmte en genegenheid – al die woorden die iets te vaak worden gebruikt zonder de echte inhoud – ik ga ervoor. Ook al is dat niet altijd evident. Het is bijna elke dag een gevecht om ‘rond te geraken’, om alles te doen wat er van je verwacht wordt. De kinderen van vandaag moeten dat toch ook voelen? Hoe wij krampachtig proberen om de perfecte moeder, huisvrouw, lief, fotomodel, carrièrevrouw en vriendin te zijn? Bij voorkeur met de juiste creatieve hobby’s en een geweldige groep vrienden? Ik probeer heel wat minder perfect te zijn, maar dat te compenseren met bakken warmte, liefde en respect. Ik hoop dat mijn kinderen dat meenemen als basis voor hun verdere leven en dat ze er ook altijd naar kunnen terugkomen. En laat ons duidelijk zijn, dat alles staat los van regels, structuur of datgene wat opvoeden wordt genoemd. Die sfeer moet gewoon op de achtergrond aanwezig zijn in alles. Dus ook als ik boos word omdat er een bord van tafel wordt geduwd omdat mijn tweejarige geen zin heeft in groenten. Op de achtergrond, als een zetel waarin je kunt wegzakken als het nodig is. En ja, een beetje als de heerlijke geur van cupcakes in de oven.” (tekst: Sylvie D’Hoore, foto: Tosj Engelsma) 8/52

Wat ik nog belangrijk vind: ! Niet liegen (over belangrijke dingen) ! Mensen niet vergeten te bedanken ! Genoeg uren slapen ! Geen gsm aan tafel ! Jassen aan de kapstok !

 • Sylvie D’Hoore (42) is freelance journaliste, mama van Alice (14), Oscar (12) en Leon (9) en getrouwd met Fabrice. Ze houdt van verre reizen, uitslapen, lezen, lopen, eten met stokjes, chocolade bij de koffie, enthousiaste mensen en boeiende levensverhalen. 
 • Tosj Engelsma (19) is fotograaf met ambitie. Hij is een beetje zot en dol op z’n hond Roosje.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen