kolom

gepubliceerd op oktober 16th, 2013 | door ditte

0

Beroemd

IMG_1608Vorige week mocht ik meelopen met het programma ‘Iedereen Beroemd’. ‘Incognito bij Iedereen Beroemd’ is het berichtje dat ik maandagochtend de wereld instuur. Het meeloop-avontuur begint met een korte vergadering. De aflevering van vrijdag wordt besproken en er staan nog wat praktische vragen op de agenda. De vergadering is echt erg kort en efficiënt. Toch wordt ze bestempeld als ‘langer dan normaal’. De flow van een dagprogramma is best wel heftig. Elke dag een programma van 20 minuten klaarstomen, dat is geen kattenpis. En ik, ik sta erbij en kijk ernaar. Ik ontmoet  vooral jonge mensen met kleine notitieboekjes waarin van alles gekriebeld staat. Er wordt heel wat getelefoneerd. In de montagecel wordt gediscussieerd over welke beelden in welke volgorde gezet zullen worden. Iedereen mag een mening hebben en zijn of haar gedacht zeggen. Rob, de jongeman die de tekeningetjes maakt die er mee voor zorgen dat het programma er zo leuk en fris uitziet, loopt ook binnen en buiten en doet grappige voorstellen. De dagen erna mag ik mee het veld in. Tot ‘s avonds laat sta ik mee in de regen om samen met redacteur-regisseur Erkan nog dat ene beeld te maken, en dan… nog eentje. En als de regendruppels al lang in m’n hals kriebelen, wordt er nog een beeld gemaakt. Eentje waar Erkan pas echt tevreden over is. We filmen ook in achtertuintjes en in een sportschool. En in Dilbeek op de markt. Op zoek gaan naar een leuk verhaal vergt lef, maar Nadia doet het met de glimlach. Sommige mensen komen liever niet in beeld. Voor mij is het een klus op zich, net niet in beeld komen terwijl de cameraman de hele tijd in alle richtingen filmt. Terwijl ik tussen twee marktkraampjes netjes buiten beeld sta te wachten, komt er een mevrouw op mij afgestapt. Een eindje van me vandaan houdt ze halt en haalt vragend de wenkbrauwen op. Ze knikt bevestigend. Ik ben herkend. Ik voel me beroemd. Maar dat is wel niet de bedoeling. Ik ben hier incognito. ‘s Avonds zie ik de vrouw op televisie. En ik denk: de titel ’Iedereen beroemd’ is écht goed gekozen. Wat mij betreft mogen ook de bedenkers en de makers en de afwerkers van ’Iedereen Beroemd’, zelf beroemd worden. Bedankt voor de gastvrijheid allemaal.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen