kolom

gepubliceerd op oktober 2nd, 2013 | door ditte

13

Toren

IMG_1476De badge zit in een hoesje waarmee ik kan flashen zoals een Amerikaanse ‘Crime Scene Investigator’. Daar dient het wel niet voor. Het dient om de slagboom onder de grote toren omhoog te doen gaan als ik wil binnenrijden. M’n foto staat erop. Ik zie er moe uit. De gedachte m’n oogleden te laten liften doemt weer op. Misschien toch eens ernstig overwegen? Want in het werk dat ik nu ga doen wordt niet gefotoshopt. Wel hard gewerkt. Dus veel frisser als op die foto zal ik er wellicht niet uit gaan zien. Maar blijer wel, vermoed ik. Een nieuwe start, een nieuwe wereld, nieuwe Jasons en Nancys en Hannes en andere gezichten – nog zonder naam. Vanavond mag er een flesje bubbels open. Dat vind ik wel gepast. Na Billie die met de glimlach aan haar laatste jaar is begonnen, Robin die stoer de universitaire wereld gaat verkennen en Raf die zich in de nieuwe keuken op de kunst van het broodbakken heeft geworpen, kan ik niet achterblijven. Niet dat ik m’n huisgenoten de loef wil afsteken, maar mijn stap is toch ook een stap met gewicht. Sinds maandag ben ik televisiemedewerker. Ik ga een televisieprogramma maken. Te-le-vi-sie-me-de-wer-ker. Ik parkeer onder de grote toren in Brussel, ik zoek m’n weg in een gebouw dat ooit op een futuristisch plan gebouwd is – dat voel je – maar ondertussen het decor lijkt uit een slechte misdaadfilm met te veel personages. Gelukkig is de inhoud van het gebouw kleuriger en liggen er geen moordplannen op tafel. Het worden spannende eerste weken, ik zal ogen en oren te kort hebben om alle nieuwe indrukken op te slaan. ”Hoe was je dag?” vraagt Billie als ik door de voordeur stap. “Laat ons afspreken dat je er enkel over spreekt als je met je hoofd in de wc bent geduwd of je huilend in een kast je boterhammen hebt moeten opeten”, vult Robin aan. “Niet gebeurd? Dan spreken we van een topstart!” Ik haal de toegangsbadge uit m’n handtas en zwaai ermee: “Jij weet duidelijk niet met wie je te maken hebt”, lach ik. En ik verzwijg dat ik het zelf ook nog even niet helemaal weet. Een televisiemevrouw van onder de grote toren die er zin in heeft volstaat voorlopig misschien?


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken13 Responses to Toren

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen