kolom

gepubliceerd op september 29th, 2013 | door ditte

0

Test

(het wordt een week die zal aanvoelen als een test, dus haalde ik deze uit 2007 vanonder het stof )

IMG_5958Het is Robin die even aan de hoek van de tafel aanschuift. “Ok mama, binnen drie minuten weten we of je een cake bent, een fruittaart of een chocoladetaart. Ik ben een fruittaart en ik denk dat jij chocolade zal zijn. Vraag 1: Je hebt onverwacht een avondje vrij, wat doe je: a- Gezellig met vriendinnen naar een dvd kijken, b- Extra vroeg naar bed, c- Je spreekt met je vriend in een leuk café af.” “Extra vroeg naar bed” zeg ik eerlijk. “Pas op, zo ga je een cake worden! Je moet c antwoorden” “Ok c dan, maar ik ga wel extra vroeg naar bed” Dankzij Robin (en haar diepte-interviews) weet ik dus dat ik een chocoladetaart ben, ambitieuzer en gezelliger dan een gewone cake maar volgens mij toch niet helemaal gezond. Maar ik ben niet alleen een taart, ik ben nog veel meer over mezelf te weten gekomen. Ik ben een goede vriendin maar geen allerbeste hartsvriendin, ik ben niet jaloers maar soms een slechte verliezer, vorige week nog te braaf maar vandaag een echte macho! “Dat had ik nu niet van jou verwacht!” zegt Robin nadat ze me alle antwoorden heeft voorgezegd. Ik ga het eens aan papa vragen. “Papa, mag ik even iets vragen?” “Hmm-m” zegt Raf zonder echt op te kijken. “Je hebt een afspraakje met iemand waar je al lang een oogje op hebt, wat doe je aan? a- Niets speciaals, je bent wie je bent. b- Iets nieuws, zo voel je je bijzonder. c- Dat sexy topje en die verleidelijke oorbellen” “C” hoor ik Raf antwoorden. Gelukkig weet ik al dat hij geen slechte verliezer is!


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen