kolom

gepubliceerd op september 18th, 2013 | door ditte

4

Deadline

IMG_1095In plaats van even te genieten van de – hopelijk tijdelijke – werkloosheid, ben ik weer helemaal mezelf! Haha, ik mag er trots op zijn. Ik zou het me kunnen permitteren om uit te slapen, om lekker lui televisie te kijken, om midden in de dag taartjes te bakken of om in bad te gaan liggen om kwart na drie… Maar dan kent u me niet. Wiens goede idee was het om met ditte.be te starten? Het mijne! Wie is er zo zot zichzelf totaal ongepast en onnodig een wekelijkse deadline op te leggen? Ja, moi! En wie zat er gisterenavond met koud zweet voor een blinkend toetsenbord en blanco scherm? Inderdaad. De hectische sfeer van de redactie ontbrak. Raf was R&B van een concert gaan ophalen en het was muisstil in huis. Brrr, rust. Een woord en een gevoel dat ik mijd als de pest. Er kwamen geen woorden en ik besloot te gaan slapen. Misschien had ik geluk en stuurde Tom me een bericht: ”…graag het woord ’vlinderdas’ in je kolom…” Of wie weet zou er ’s ochtends onder de douche wel een sublieme invalshoek opduiken om de afgelopen dagen in zinnetjes te gieten. Maar ik kan het toch niet nóg eens over de spinnen in de kelder hebben en m’n panische angst daarvoor? Toen we tijdens ons verlengd weekend de kelder opruimden, hebben Raf en ik er anders genoeg gezien. Dode exemplaren die precies toch nog bewogen, net toen ik wegkeek. Maar ook kleine en grote levende mormels die doodstil bleven zitten tot ik me gillend omdraaide om om hulp te roepen. Dan maken ze zich wel uit de voeten. En daar word ik dan alleen nog banger van. Daar kan ik het toch niet over hebben? In normale omstandigheden zou Kristel me sms’en of gewoon streng toespreken: ”Mevrouw de hoofdredacteur, u vergeet uw kolommetje niet?” En ik zou dan stoeferig antwoorden: ”Hoe laat is het, mevrouw Heyen? U weet best dat een kolom maar 12 minuten duurt, maak u alstublieft niet druk…” Kristel en ik spraken weleens deftig als het over m’n kolom ging. Nu is er enkel een soort schriel stemmetje in m’n hoofd dat zegt: ”Awel?” Als Tom de woorden ’werkloosheid’ en ’panisch’ en ’mormels’ had besteld, dan was ik Held van de Dag. Och, ik ga gewoon alsof doen dat dat zo is.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken4 Responses to Deadline

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen