kolom

gepubliceerd op maart 24th, 2022 | door ditte

0

Kuikens

Schermafbeelding 2022-04-30 om 12.13.44Dit zijn ze: mijn kuikens. Ze waren op deze foto nog niet zo heel lang uit hun ei en gingen op eenvoudig verzoek braaf naar hun bed. Ze spraken niet alle dagen tegen en trokken hun neusjes op voor bier. Nu zijn we zover dat ik niet eens meer weet of ze voldoende slaap nuttigen en hoeveel pintjes al dan niet hun neuzen verfrissen. Het zijn mevrouwen geworden met een eigen mening en een betere smaak dan ik. Ik zie ze toch zelden of nooit in bordeaux of lila gewaden buiten komen. R&B kalefateren elkaars humeur op, als het nodig is. Ze zijn vanbinnen nog zoals ze op de foto aan de buitenkant lijken. Maar met betere outfits dus. Wat zie ik ze graag door het leven fladderen, mens zijn, successen boeken en rechtstaan nadat ze op hun bek gingen. Wat zie ik ze graag. Een jaar geleden zat ík bij hèn op schoot. Omdat ik bang was. Heel bang. Ik had net gehoord dat er een zeer hinderlijke tumor op mijn nier had postgevat. Zij hebben me getroost, geknuffeld, verteld over de schoonheid van het geluid die een losse tegel in de stoep soms maakt… zij hebben geprobeerd mijn onrust te temmen. Ik moest schreien, schrijven ook, daarna.
Ik heb een boek met mijn huis-, tuin- en kuikenraad voor hen gemaakt. Eind deze maand ligt het in de winkel. Voor hen. En ook voor u, als u wilt.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen