kolom

gepubliceerd op februari 10th, 2022 | door ditte

0

Feesthoedje

Schermafbeelding 2022-04-30 om 12.01.47Nee, het is mijn verjaardag niet. Maar wanneer ik thuis kom, vind ik R&B wel in de keuken. Ze hebben allebei een papieren hoedje op hun hoofd en doen heel lacherig. “Verrassing!” roepen ze. Er gaat gelukkig geen confettikanon af. Het is vandaag de verjaardag van het feesthoedje. Eigenlijk de verjaardag van het vertrek van het feesthoedje. Dag op dag een jaar geleden werd het uit mijn buik gehaald. Het uitvinden van tradities, daar ben je bij mijn kuikens wel voor aan het juiste adres. Ik zie mezelf in een rolstoel zitten, binnen veertig jaar, niet helemaal meer participerend aan het leven, geflankt door mijn kuikens die zelf al grijzige hennen zijn geworden. Ook in 2062 zullen ze er staan met een feesthoedje op, dat geef ik u op een briefje. Ik zal misschien niet meer weten wat er werkelijk gevierd wordt en misschien zal het elastiekje van het feesthoedje me tussen twee dubbele kinnen irriteren. Maar dat is voor dan. Vandaag ben ik blij en verrast en ontroerd. We drinken feestelijk de avond in en hebben zelfs half-filosofische gesprekken met een glas champagne binnen handbereik. Af en toe schiet een van ons in de lach omdat ernstige dingen zeggen met een kleurrijk scheefgezakt feesthoedje op, gewoon onnozel is. Onnozele feesthoedjesdag… tot volgend jaar!


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen