kolom

gepubliceerd op mei 30th, 2021 | door ditte

0

Filmster

Schermafbeelding 2021-06-11 om 10.20.50Ze is een cadeau voor iedereen die haar kent. Voor iedereen die haar ontmoet heeft of met haar gewerkt heeft. Dat laatste is misschien niet helemaal waar want ze is ook de meest pietjeprecies pietjeprecies die ik ken. Haar kruiden staan op alfabet. Haar tafel staat schuin in de kamer maar wellicht helemaal in regel met de gulden snede. De planten op haar balkon wonen allemaal met gelijke afstand van elkaar. Millimeterwerk. Maar het valt niet op. Het lijkt random perfectie. Orde zit in haar bloed en ik denk dat ze niet helemaal snapt wat er voor normale mensen zo moeilijk aan is. Dus met haar samenwerken zal niet per se een feestje zijn, op dat vlak. Een papiertje bij het groenafval gooien of wat groenafval bij het papier… Wee diegene die denkt dat ze het niet meent. Dat is dan ook meteen de enige afwijking die ze heeft, bij mijn weten. En iedereen heeft recht op één afwijking, toch? Sommigen noemen haar een filmster. Niet onterecht. Ze heeft zoveel stijl, ik ken waarlijk niemand die zóveel stijl heeft. Bovendien is ze superlief en buiten proportie behulpzaam. Toen ik met een litteken en een nier minder thuis kwam, wachtte ze me op. Ze had twee weken verlof genomen om voor mij te zorgen. Bij mij staat niets op alfabet, kleur of gelijke interval. Maar ze deed alsof dat haar niet raakte. Ik kreeg geen straf. Integendeel. Hoewel ik nog wat woozie was, leken mijn eerste weken revalidatie, dankzij haar, op een luxeverlof. Alleen al om haar in de buurt te hebben, wil ik me nog wel eens laten open snijden. Ik kreeg assistentie bij het wassen, aankleden en de dag doorkomen. At de heerlijkste gerechtjes, kreeg ‘s avonds een kopje thee als was het een high thee. Want ze is van de wereld, mijn zus. Ze draagt niet alleen de perfecte kleren maar ook de bagage van haar wereldreizen mee, in haar zijn. Ze heeft de beste luisterende oren die een mens kan hebben en die mag ik altijd aanspreken. Alleen maar wijze woorden en zachtheid komen uit haar hart. Titania is een cadeautje ook op haar eigen verjaardag. Hip hip hoera voor @midsummertitania


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen