kolom

gepubliceerd op september 6th, 2013 | door ditte

0

Filmavond

(uit Libelle van september 2008: omdat het bijna weekend is)

IMG_0823Een ontspannen avondje heb ik wel verdiend. Het was een drukke week en nu is er tijd om te relaxen. Ik mag zeggen wat we doen vanavond. Ik ben echt moe dus ik kies: een film kijken! Om dat op-en-top gezellig te maken, is er een beetje voorbereiding nodig. Ik ben niet echt het chips-type en maak een dienblad met een beker melk, chocola met marsepeinvulling en een blokje zeer oude brokkelkaas. Ik weet: dat is vreselijk vies, een schande voor een smaakpapil. Verraad van goede smaak! Maar het is vrijdag en ik heb het voor het zeggen! Dan moet de film gekozen worden. Ik weet niet graag wat er gaat gebeuren, ik wil niets van de verhaallijn kennen. Ik kies op cover of op acteur. Raf denkt er anders over en daar hebben we het volgende op gevonden: ik maak een grote ‘mooie’ voorkeuze en hij kiest, na álle achterflappen te hebben gelezen, de definitieve. De volgende fase voor een 100% geslaagde avond is R&B proberen te overtuigen mee te kijken. Maar die zijn meestal niet akkoord met onze keuze dus dat loopt na een wanhopige ‘Anthony Hopkins is hierin echt schitterend’-poging altijd op een ‘nee dank u toch maar niet’ af. En dan, wil ik eerst nog even iets over m’n dag vertellen. Aan Raf, die luistert altijd of doet heel goed alsof. Daarna kan de gezelligste avond van ‘t jaar starten. We babbelen wat – want Raf luistert echt – en ik drink melk. Raf wil ook nog iets te snoepen halen. We installeren ons, het is al laat. En ik ben echt moe. “Is het morgen filmavond?” Ja, want daarom zijn er 3 avonden in een weekend!


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen