kolom

gepubliceerd op mei 23rd, 2013 | door ditte

0

Theorie

IMG_5898Het is overduidelijk, ik ben midden in de chaostheorie terechtgekomen. De afbraakperiode is zo goed als achter de rug. De opbouw is volop aan de gang. Dat dat veel trager gaat en dat er vooral minder zichtbaar is, had iemand met mijn verstand wel kunnen voorzien. Toch valt het wat tegen. Er is evengoed overal stof, maar minder. Ik heb ontdekt dat ik voorstander van zandbakladingen stof ben. Als je dat stofzuigt of samenveegt, word je beloond voor je werk. Ondertussen weten we in onze noodkeuken alles ongeveer staan. De suiker, vuilzakken, boodschappentassen, maar ook de maatbeker en garde hebben een totaal onlogische plaats ingenomen. Het is ze gegund. Om maar te zeggen dat het huis toch wel wat overhoop staat. Daarbovenop is Robin jarig. Zij kan er ook niet aan doen dat ze 19 jaar geleden werd geboren. Stof zal haar niet tegenhouden om het te vieren. Aan de drankjes en chips te zien, heeft ze genoeg vrienden die willen deelnemen aan de viering. Er komen ook logees die op de vrije vierkante meter in Billies kamer hun feestroes kunnen uitslapen. Robin slaapt er al een paar weken omdat er in haar kamer geen verwarming meer is. In normale seizoensomstandigheden zou dat geen probleem geweest zijn, maar de laatste weken werd het er wel erg fris. Billie schikt zich zoveel mogelijk naar de invasie. Ondertussen moet zij beginnen  studeren, want de examens staan aan de achterkant van het volgende weekend al te dringen. De buren renoveren hun gevel en hebben werklui op bezoek die overduidelijk muziekliefhebbers zijn. Luide muziek. Chaostheorie dus. Ik zoek het even op: ’Deterministische chaos betekent dat de schijnbare wanorde toch exact bepaald is en geordend tot stand komt volgens een rekenregel.’ Ik heb me vergist. Dit is geen chaos. Dit kán niet geordend tot stand zijn gekomen.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen