kolom Schermafbeelding 2019-07-23 om 22.39.04

gepubliceerd op juli 23rd, 2019 | door ditte

0

Colgate

Image-1Helemaal aan de andere kant van de oceaan –waar de dieren nog spreken– is daarnet een baby geboren. Wellicht meer dan één maar diegene die ik in gedachten heb, ken ik een beetje. Of… zal ik in de toekomst ontmoeten en knuffelen. Esteban. De zoon van mijn zusses (nieuw woord) oudste dochter. Haar vierde kleinkind. Van mijn zus dus, niet van haar dochter. Het is een flinke baby. 4 kilo en nog wat en 54 centimeter. Gedachte: het is raar dat er bij geboortes maar 4 dingen belangrijk zijn. Meisje of jongen. Gewicht. Lengte. En naam. Esteban dus. Waarom wordt er niet vermeld dat hij later graag wijn zal drinken, liever dan bier? Het liefst kopvoeters met wascokrijtjes zal tekenen. Dat hij een stevige pijngrens zal ontwikkelen omdat hij in zijn eerste levensjaar meer dan één keer door zijn zus gebeten zal worden. Dat hij graag stickers zal plakken op plekken die eigenlijk niet zo stickervriendelijk zijn. Maar er niet voor gestraft worden. Het zijn stickers, geen kauwgomkeutels in kristallen kruiken. Dat zou niet kunnen. Maar dat zal Esteban niet doen. Dat zou vermeld mogen worden, vind ik. Ook dat hij zichzelf in deugenieterij zal meten met grote flierefluiters. Dat hij het hart van zijn eerste liefje zal breken. En lijmen. En dan per ongeluk terug laten vallen. Waarom zal dit soort informatie niet op het geboortekaartje staan? Zonde. Anyways. Ik weet niet waarom maar ik moet ook aan tandenpoetsen denken en vooral aan een tube Colgate. Ik koop al Colgate sinds ik weet dat meneer Colgate de tube heeft uitgevonden. Of het me heb laten wijsmaken, dat kan ook. Ik vind dat uitvinders geëerd moeten worden. Als ik hem ontmoet zal ik Esteban vertellen over meneer Colgate. Tenminste als hij dezelfde taal spreekt als ik. En interesse heeft in nutteloze weetjes. Maar ook dat mag nu al gezegd worden. Esteban wordt verzamelaar van nutteloze weetjes. En misschien uitvinder. Van bier dat naar wijn smaakt . Of andersom. Dat weten we nog niet. Daarover moeten we nog even zwijgen. Welkom Esteban. Have a marvelously wicked life.

 


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkengeef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen