kolom

gepubliceerd op april 2nd, 2022 | door ditte

0

Speech

Schermafbeelding 2022-04-30 om 12.18.29Bij de laatste grote opruimactie in mijn boekenkast -een hele tijd geleden alweer- heb ik een hele plank kunnen leegmaken door alle mijn woordenboeken bij het oud papier te leggen. Want als ik wil weten hoe je lieveheersbeestje in het Portugees zegt of schrijft, dan is dat sneller gegoogled dan op papier opgesnord natuurlijk. Weg ermee! Eén oud rijmwoordenboek heb ik bijgehouden omdat het een mooi ontworpen kaft heeft.
Daar moest ik gisteren aan denken toen ik aan het nagenieten was van het feestje ter gelegenheid van de lancering van mijn boek. Jelle speechte en verklapte aan de genodigden dat hij mij, toen ik ziek was, elke dag een mopje stuurde. Een woordmopje. Daar moest ik telkens hartelijk, en soms ook pijnlijk -omdat de snee in mijn buik niet wilde meedoen- om lachen. Het waren mopjes over renteNieren en souveNiers en Robert de Niero en meer van die strekking. Het lijkt me een goed idee om een woordspelingenboekje uit te geven, Jelle. Je mag dan de kaft van het rijmwoordenboek stelen. Want die is mooi. Je kan er voor elke gelegenheid woordmopjes in verzamelen. Het zou wel verkopen denk ik.
Zo hoop ik dat ook u mijn boek koopt en leest en het u misschien vermaakt. Laat weten wat u ervan vindt, asjeblieft. #kamjeharen #groetdeochtend Laat weten wat u uw kinderen, neefjes of nichtjes voor later, zeker wil hebben meegegeven. #ditgeefikmee Laat weten welk Nier-mopje u nog kan verzinnen… misschien haalt het dan wel het volgende boek van Jelle!
In mijn persoonlijke hartsboek telt deze meneer in ieder geval voor twee. En kijk het is zelfs niet gelogen!


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen