kolom IMG_1169

gepubliceerd op maart 1st, 2016 | door ditte

0

Jaloers

IMG_1174Sofie en Evy zijn superfans van Clouseau, en van Koen Wauters in het bijzonder. Allebei dierbare vriendinnen ook. Vandaag heb ik een afspraak met Koen. Hij stelt de nieuwe cd van Clouseau voor. En zowel Sofie als Evy zullen groen van jaloezie worden als ze een foto van Koen en mij zien. Koen straalt, er dansen lichtjes in z’n ogen. Zo’n mini-optreden maakt hem duidelijk gelukkig. Ik ken weinig mensen die er áltijd goedgehumeurd uitzien en Koen is er één van. ”Ben je bij de geboorte in een vat goedgezindheid gevallen?” vraag ik hem. ”Ik ben niet 24 uur op 24 gelukkig”, zegt hij. ”maar wel altijd positief, op een mini-dipje na. Als het over muziek gaat – en déze muziek zeker – is ’t simpel: ik word daar happy van.” Dat begrijp ik, want het is moeilijk om stil te blijven zitten als je ‘Droomscenario’ of ‘Wispelturig’ hoort. ‘Clouseau Danst’ is een echte fuifplaat.
Midden jaren zeventig ging ik voor het eerst naar fuiven, een periode waar ik met heimwee aan terugdenk. Het waren voor mij garagefuiven bij vrienden in de buurt. Maar er hing wel een discobol en ik dronk er m’n eerste pintjes. Ik was frank genoeg om als tweede –niet stoer genoeg om de eerste te zijn– de dansvloer op te huppelen. Koen knikt: ”De jaren 70, toen gebeurde er van alles! Er hing een sfeertje van je-m’en-foutisme. Alles leek mogelijk. Er is toen heel veel happy music gemaakt. Ja, katapulteer mij ook maar naar de seventies.” M’n vriendinnen Sofie en Evy waren toen nog niet eens geboren, vrees ik. Ik vraag Koen: ”Besef jij dat je al meer dan twee generaties vrouwen het hoofd hebt zot gemaakt.” Hij lacht. Ja, natuurlijk weet hij dat.

Op de cd ‘Clouseau Danst’ staat één traag nummer. Sofie en Evy zouden een arm of een been geven om daar met Koen op te kunnen slowen, dat weet ik wel zeker. Maar bij het naar buiten gaan loop ik tot mijn verbazing Sofie tegen het lijf. Ze is er voor een interview met Koen en ze gaat vast ook met hem op de foto. En als ik in m’n auto stap, zie ik in het spiegeltje een grote pukkel op m’n lip. Juist vandaag. De dag dat ik met Koen op de foto kon! Dat komt ervan als je je vriendinnen jaloers wilt maken. ‘God straft onmiddellijk’, zou m’n mama zeggen.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkengeef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen