gepubliceerd op januari 29th, 2015 | door ditte
0Plakjes
Throwback thursday: in de keuken genoteerd, uit januari 2010…
In tegenstelling tot Raf heb ik een hekel aan handleidingen. “Typisch vrouwelijk!” zegt hij. Maar ík probeer op nieuwe apparaten liever eens alle toetsen uit. Als het over blenders, gsm’s of afstandsbedieningen gaat, ben ik autodidact. Maar een nieuw jaar dient om goede voornemens te hebben, dus als we thuiskomen met onze splinternieuwe snijmachine, zet ik me plechtig aan de keukentafel en begin de bijgevoegde folder hardop voor te lezen: “Met deze machine kunt u onder andere brood, worst, ham, kaas, groenten, fruit en augurken snijden”. Ik vraag me af waarom augurken apart vernoemd worden. Raf zegt niet meer dan ”tja” en is ondertussen alle stukken uit de doos aan het halen. “U gebruikt de snij-machine dus enkel voor het snijden van voedsel en dus niet voor het snijden van harde voorwerpen zoals hout, blik of beenderen.” Ook deze opsomming begrijp ik niet. En de volgende zin moet ik wel drie keer lezen: “Voor de beveiliging de slede tot aan de aanslag duwen, zodat de duimbescherming de messnede afdekt”. Zelfs met de tekeningetjes erbij slaat dit nergens op. Terwijl Raf even niet kijkt, sla ik snel twee hoofdstukjes over. Op de laatste bladzijde staat: “De machine volgens de montagehandleiding op een geschikte droge plek door geschoold personeel laten aanbrengen”. Ik vraag Raf streng of hij wel geschoold personeel is, want anders moet hij alles onmiddellijk weer inpakken. Op hetzelfde moment tovert hij een perfect gesneden boterham uit de machine. Volgens mij is hij geschoold. Nu wil ik augurken in plakjes!