smakelijk

gepubliceerd op september 18th, 2013 | door ditte

1

Kervelsoep

Ja, zij lust ook tomaten- of wortelsoep. Maar groene soep blijft voor Robin de topfavoriet. Deze keer groene soep met kervel.

foto

Dit hebt u nodig: 300 g kervel • 1 prei • 4 stengels selder • 1 ui • 1 aardappel • 1 kruidentuiltje (tijm-peterselie-laurier) • 30 g boter • 1 el bloem • 2 l kippenbouillon • zeezout • peper uit de molen

1. Spoel de kervel, de prei en de selder. Hak de prei, de selder en de ui in grote stukken. Schil de aardappel en hak hem in fijne blokjes. Snij de steeltjes van de kervel en hak ze fijn. Hou de blaadjes apart.

2. Stoof de groenten en de steeltjes met de boter in een pan gedurende 10 minuten. Voeg de bloem toe en roer goed door.

3. Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur zachter en laat gedurende 15 minuten sudderen. Mix de soep met een staafmixer. Voeg de blaadjes van de kervel toe en laat de soep nog even opkoken. Mix de soep nogmaals.

4. Kruiden naar smaak met peper en zout. Serveer met een sneetje pompernikkel.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



One Response to Kervelsoep

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen