kolom

gepubliceerd op september 15th, 2013 | door ditte

0

Eppie

(vandaag heeft Billie alweer een eerste schooldag, speciaal voor haar maar ook voor wie nog niet helemaal gewend is aan de nieuwe schoolroutine deze kolom uit een oude doos, september 2011, de ganzenschets komt uit een vakantieboekje van 2003)

IMG_1040Er was eens een kuiken: Eppie. Eppie had de hele zomer buiten gespeeld in zijn rode rubberlaarsjes. Hij had vrienden gemaakt en was zelfs een keertje bij eend Mona blijven logeren. Ze hadden tot laat verhaaltjes aan elkaar verteld en hadden afgesproken om altijd en voor eeuwig vriendjes te blijven. Op een avond in augustus begon het heel erg te regenen en daarna begon een heuse storm. De wind klonk als een wolf die hongerig huilde. Eppie was een beetje bang en besloot naar Mona te gaan. Halverwege kwamen de twee vriendjes elkaar tegen. Ze knuffelden elkaar en zochten samen beschutting naast het tuinhuisje. Daar maakten ze een nieuw vriendje: Slisse de spin. Slisse was nog banger van de regen dan de twee pluimige vrienden en vroeg of hij met hen mee mocht. Samen beleefden ze de leukste zomer ooit. Tot op woensdagavond mama Kip tegen Eppie zei: “Vanavond vroeg naar bed hoor, en eerst nog in een warm bad, want morgen is een belangrijke dag!” Eppie zei: “Ja, dan gaan Slisse en Mona en ik een zandkasteel maken in de tuin van de rosse jongen”. Mama Kip schudde haar kop: “Nee lieve schat, morgen ga jij voor het eerst naar school!” Eppie schrok zo hard dat heel wat van zijn pluizige pluimpjes naast hem op de grond dwarrelden. Hij liep naar zijn vriendjes om het vreselijke nieuws te vertellen. Ook zij zagen er bijzonder kaal uit. “Ook naar school morgen?” vroeg Eppie. De vriendjes knikten met hun kopjes. ‘s Avonds had mama Kip voor ieder nog een verrassing: een warme sjaal met varkentjes erop. Varkentjes met een zomersnuit. En de vakantie was uit. Toen begon een superleuk schooljaar!

 


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen