kolom

gepubliceerd op januari 5th, 2021 | door ditte

0

Hiphiphoera’en

Schermafbeelding 2021-02-04 om 18.24.00‘We zijn slechts wat we dromen want de rest is de realiteit en behoort dus iedereen toe’, woorden van de Portugese dichter Pessoa, geciteerd door mijn vriend Luc.
Luc Johan P’trick is vandaag jarig en wat had ik hem graag eens tegen mijn gilet getrokken… Liefst in het warme daglicht op een strand waar we samen een Portugees oorlogsschip –een prachtige disco-achtige kwal– tegen de blote voeten lopen. In gedachten delen we onvertelde geheimen. Maken we even ruzie over het verschil tussen toegeven en gelijk hebben. ‘Hold it!’ zal hij verschillende keren net iets te luid roepen. Zeker als ik mijn gelijk wil halen. Dan drinken we samen een glas witte wijn. In zijn gezelschap smaakt elke wijn beter. ‘Resist the usual’ is één van zijn levensmotto’s maar hij maakt graag een uitzondering voor een goed glas wijn. De zeewind heeft geen ambitie vandaag en we geven de kleuren van schelpen namen van dieren. Luc waarschuwt me voor over het paard getilde paarden. Als ik geluk heb, mompelt, knort en gniffelt hij en geeft hij me dan een onmogelijke uitdaging. Een droom die geen realiteit is.
Luc is vandaag jarig, een leeftijd waar we geen getal meer op plakken. Maar wel op hiphiphoera’en.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen