kolom

gepubliceerd op november 10th, 2018 | door ditte

0

Groen

Omdat Jeroom binnen een paar dagen op wereldreis vertrekt en ik een heel klein beetje jaloers ben op hem. Niet op zijn moeder, mijn zus…. deze uit 2010.

IMG_7460Ik betrap mezelf erop dat ik tijdens de vakantie anders naar de dingen kijk. Is het omdat ik helemaal ontspannen ben? Of is het omdat op reis alles anders lijkt? Vorige maand zag ik bijvoorbeeld vele soorten groen: lichtgroen en donkergroen, het groen van een boekentasje dat ik als kind had, olijfgroen, grasgroen, groen zoals de seventies-fiets die ik kreeg toen ik twaalf werd, geelgroen, limoengroen, appelgroen en zeegroen, het groen van m’n eerste brillendoos, digitaal groen, fluogroen, koolgroen, asperge- en veldsla-groen, garagedeurgroen, door-de- zon-gebleekt-groen, mosgroen, vinho verde-groen, bosgroen, legergroen en flowerpower-groen, kikkergroen, dennengroen, heel gewoon groen ook, currygroen, groen zoals de harde kant van een schuursponsje, gifgroen, Hulk-groen, graffiti-groen, lentegroen, fout groen en juist groen, fluweelgroen, wijnflessengroen, Dreft-groen, muntgroen dat je bijna kunt ruiken en proeven, nachtgroen, cactusgroen, wollenmutsengroen, stiftjesgroen, Kermit-groen, citroenmelissegroen, gespikkeld groen, Javelgroen, groen, groen, groen… zoveel groen…

Maar op dit moment zie ik het groenst van allemaal: groen van jaloezie. Omdat Raf en Billie nog in de zon zitten en ik naar buiten probeer te kijken, maar de regen zo hard tegen de ramen kletst dat mijn groen vakantiegevoel is weggespoeld. Grrrrrr….


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen