gepubliceerd op januari 6th, 2014 | door ditte
0Aan tafel met Raf: preisoep
Hak 1 ui, 2 stokken prei en een kwart komkommer in grote stukken. Hak 1 aardappel in fijne blokjes.
Zet een pot op een matig vuur. Voeg om te beginnen 30 g boter toe en laat die smelten. Voeg de groenten toe en laat gedurende 10 minuten stoven.
Voeg flink wat gedroogde tijm en marjolein toe. Strooi 30 g bloem over de groenten en roer goed door. Voeg 1 blad laurier toe. Giet er warm water bij tot alle groenten goed onderstaan. Voeg 2 eetlepelsĀ kippenbouillon-pasta toe.
Voeg nog 3 ‘geheime’ ingrediĆ«nten toe: een scheut worcestershire-saus, een scheut vis-saus en een scheut sojasaus. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
Voeg 1dl room toe en mix de soep heel fijn. (een blender werkt het beste)
Hak een kwart komkommer in fijne blokjes en 3 stengels lente-ui fijn. Voeg aan een andere pan 1 dl room, de komkommer en de lente-ui toe. Laat voorzichtig eventjes opkoken.
Voeg hierbij de gemixte soep. Kruiden met flink wat zeezout en witte peper uit de molen.
Raf noemt het een fluwelen lichtgroen soepje. R&B en ik slurpen om hem te plagen.