gepubliceerd op september 18th, 2013 | door ditte
1Kervelsoep
Ja, zij lust ook tomaten- of wortelsoep. Maar groene soep blijft voor Robin de topfavoriet. Deze keer groene soep met kervel.
Dit hebt u nodig: 300 g kervel • 1 prei • 4 stengels selder • 1 ui • 1 aardappel • 1 kruidentuiltje (tijm-peterselie-laurier) • 30 g boter • 1 el bloem • 2 l kippenbouillon • zeezout • peper uit de molen
1. Spoel de kervel, de prei en de selder. Hak de prei, de selder en de ui in grote stukken. Schil de aardappel en hak hem in fijne blokjes. Snij de steeltjes van de kervel en hak ze fijn. Hou de blaadjes apart.
2. Stoof de groenten en de steeltjes met de boter in een pan gedurende 10 minuten. Voeg de bloem toe en roer goed door.
3. Voeg de kippenbouillon en het kruidentuiltje toe en breng de soep aan de kook. Draai het vuur zachter en laat gedurende 15 minuten sudderen. Mix de soep met een staafmixer. Voeg de blaadjes van de kervel toe en laat de soep nog even opkoken. Mix de soep nogmaals.
4. Kruiden naar smaak met peper en zout. Serveer met een sneetje pompernikkel.
One Response to Kervelsoep