smakelijk

gepubliceerd op september 9th, 2013 | door ditte

0

Varkenshaasje met mosterdsaus

Doordeweeks moet makkelijk maar hoeft niet saai te zijn met een recept voor een avondmaal met een klassiek driehoekje: aardappelen-vlees-groenten.

foto

Dit hebt u nodig: 600 g varkenshaasje • 1 gele courgette • 2 kg vastkokende aardappelen • 1/2 fijngesnipperde ui • 1 el fijngehakte peterselie • klontje boter • vetstof om te bakken • 1 el graanmosterd • 1 tl tijm • 2 dl kalfsfond • zeezout • peper uit de molen

1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar. Giet ze af. Voeg een klontje boter en de fijngehakte peterselie toe. Schud even op.

2. Spoel de courgette en snij ze overlangs in plakken. Bestrijk ze met een beetje olijfolie. Bak de plakken om en om in een grillpan.

3. Bak de het varkenshaasje in een pan aan alle kanten goudbruin. Kruiden naar smaak met peper en zout. Zet het varkenshaasje in een oven van 100 °c tijdens de afwerking van de saus.

4. Giet het meeste van de vetstof uit de pan. Voeg de fijngesnipperde ui en de tijm toe. Laat even fruiten. Voeg de graanmosterd toe. Blus de saus met de kalfsfond en laat tot de helft inkoken. Kruiden naar smaak met peper en zout.

5. Snij het vlees aan tafel en serveer je tafelgenoten.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen