smakelijk

gepubliceerd op september 6th, 2013 | door ditte

0

Zeebaars met waterkersstoemp

Vrijdag is ook voor ons viske-bakken-dag. Deze keer zeebaars gebakken simpel als bonjour. De waterkersstoemp heeft de foto niet gehaald. Maar was evengoed held van de dag.

IMG_0313

Dit hebt u nodig: 4 zeebaarzen • 150 g geklaarde boter • 1 kl mosterd • 1 scheutje witte wijn • 1,5 kg bloemigkokende aardappelen • busseltje waterkers • 200 g spekblokjes • 1 fijngesnipperde ui • 1 el olijfolie • 1 ei • 1 scheutje melk • 1 snuifje nootmuskaat • zeezout • peper uit de molen

1. Schil de aardappelen en hak ze in grote stukken. De aardappelen in een pan met koud water aan de kook brengen. Spoel de waterkers. verwijder de blaadjes en hou ze apart. Hak de waterkerssteeltjes fijn.

2.  Bak de spekblokjes in een pan. Voeg de fijngesnipperde ui en fijngehakte waterkerssteeltjes toe en laat even stoven op een zacht vuurtje.

3. Verwijder de schubben van de zeebaarzen. Maak dwarse inkervingen aan de beide kanten van de zeebaars. Bak ze aan beide zijden goudbruin in een hete pan met de geklaarde boter. Kruiden naar smaak met peper en zout.

4. Stamp de aardappelen fijn. Voeg de blaadjes waterkers, een scheutje melk, het ei, de nootmuskaat en het spekblokjesmengsel toe. Kruiden naar smaak met peper en zout. Goed mengen.

5. Leg de zeebaarzen apart. Voeg het lepeltje mosterd toe en blus de pan met een scheutje witte wijn. Laat de saus even opkoken.

6. Serveer op grote borden.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
  • inschrijven voor de nieuwsbrief

  • tafelgenoten

    kitchen crew

    R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

    miauw

    schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

    me

    saying hi & goodbye
  • onderwerpen