kolom IMG_5787

gepubliceerd op september 5th, 2013 | door ditte

1

Verveling

(terug naar 2007: mijn eerste kolom ooit, nostalgie)

IMG_5787

”De grote vakantie was een drukte dit jaar. Als nieuwe hoofdredacteur, ondergesneeuwd met nieuwe indrukken, had ik aan een gewone 9 tot 6-dag écht niet genoeg. Mij hoor je niet klagen, ik ben altijd een beetje hyperkineet geweest. Maar op tijd thuis geraken om ‘s avonds nog iets samen met de meisjes te doen, haalde ik vaak niet. Nog even dit, en dan vertrek ik, nog twee mails beantwoorden, en dan ga ik door, nog even lay-outs bekijken, dan haal ik de soep nog… Het lukte haast nooit. Voor R&B was het wel even wennen. Het was vooral anders dan vorige zomers. Ook de ochtend. R&B slapen dit jaar uit. Ik haal het avondeten dan misschien niet, zij zijn opvallend afwezig aan de ontbijttafel. Een enkele keer is Robin vroeg wakker, met een nog slapend hartje ligt ze in de zetel terwijl ik laptop, handtas, sleutels en vieruurtje verzamel. “Wat doe je vandaag, Robs?” vraag ik haar. “Ver-velen…” antwoordt ze geeuwend. ”Oei?” zeg ik, “dat is niet zo tof”, en ik ga zitten. “Wat kunnen we nog snel bedenken om je dag spannend en leuk te maken?” “Niets”, zegt ze, “je begrijpt het weer niet, mama, één keer per week verveel ik me, met opzet.” Mijn wenkbrauwen fronsen. “Het kleinste kind weet toch dat op die manier de vakantie langer duurt?” zegt ze. Misschien moet ik een wekelijks dagje verveling op de redactie inplannen? Dan duurt de week langer, kan ik meer werk verzetten en ben ik misschien één dag op tijd thuis.”


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenOne Response to Verveling

 1. linda zegt:

  Hey Dag Ditte,
  Reeds van toen ik mij had ingeschreven voor de nieuwsbrief had ik me voorgenomen n berichtje te sturen,maar ja van uitstel komt afstel dus begin ik er toch aan.
  Weet je nog van het ijsblokje dat je tegen alle regels in toch maar in het glaasje wijn laat vallen?Wel ik heb daarop gereageerd met n mailke en dat ik hoopte om ooit samen met jou in Portugal samen dat blokje ijs in het glas doen.
  Ik heb sedert twee jaar n abonnement hier in P. op Libelle en je werd altijd als eerste gelezen en nu kan ik er maar niet aan wennen dat je er niet meer bent.Maar ben toch blij dat ik je nieuwsbrief ontvang zo lees ik je toch.
  Wij,dat is mijn man John en ik wensen je veel succes met je nieuwe job en nog veel mooie dagen met Raf en R&B
  Groetjes Linda en John

geef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen