kolom

gepubliceerd op februari 22nd, 2020 | door ditte

0

You go girl

B0F23B64-C4DA-48E7-B79D-E605D64ABFCB’Wow, coole Vans’ zei hij tijdens onze eerste handdruk. Ik had geen idee hoe het pretpark waar ik toen binnenstapte eruit ging zien maar ben blij dat ik geen hakken droeg. Loïc vroeg me plaats te nemen in een achtbaan-ratelkarretje en we vertrokken… Ondertussen heb ik de rit 200 keer gedaan. Tweehonderd. Op een tempo waar zelfs mijn dunne korte haar van ging wapperen. Dat er pepermolens, aubergines, borden en schotels zouden rondvliegen, ook daar werd ik niet op voorrand over ingelicht –er werden tijdens de opnames geen dieren mishandeld en er sneuvelde maar één bord. De grammatica van zowel het Nederlands als het Frans werd stevig door elkaar geklutst. Zet je nu een bord op tafel? Of leg je het? Of plaats je het? Of wordt het al eens gehangen? Loïc? Any pointers? Het gasvuur werd wel eens ‘naar beneden gezet’ (lager dus) en vaak te laat naar mijn goesting maar hè… het is jouw show! En showkes werden er wel gegeven. Een kip ontbenen: 3 minuten, een komkommer in schijfjes snijden: 15 seconden, een deegske maken 48 uur. Note to self: heel hard nee schudden of gepassioneerd mopperen als er tijdens de planning een pitabroodje, boterhammetje of mufffin wordt voorgesteld. Beter nog: veto stellen. Er waren ook ‘divapunten’. Ik gaf er Loïc acht. Als die op geraakten, zouden onze wegen scheiden. Dat was dan weer wel afgesproken. En hoewel ik tijdens onze eerste ontmoeting dacht dat die snel zouden worden aangesproken, bouwde Loïc enkel maar krediet op. Hij heeft ondertussen recht op het dubbele. Geen enkele keer vroeg meneer om zijn schoenen te poetsen, zijn messen te slijpen, zijn afwas te doen. Alhoewel… voor de tweehonderste aflevering heb ik wel zijn hemd gewassen. Niet gestreken. Daar had hij zelf personeel voor opgeroepen. In de vorm van Arno, de broer van zijn lief. Werkt eigenlijk bij de bank. ‘Du jamais vu’. Toch één divapuntje inleveren dus. Even serieus; de man die ‘ik ben er klaar voor sexy choukes’ zegt voor hij zijn klankklapje geeft, heeft mijn hart (en hakken) gestolen. ‘You go girl’. Laat de volgende 200 maar komen.

 


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkenEen reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


*

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen