kolom IMG_6614

gepubliceerd op oktober 1st, 2016 | door ditte

0

Kapsels

IMG_6614Waarin ik verschil met Jan Van de Ven, de sympathieke finalist uit ‘The Voice’ dit jaar? Hij ís rock-’n-roll. En daar kan je mij bezwaarlijk van verdenken. Hij kán zingen. Iets wat ik jaren geleden heb afgeleerd omdat mijn oudste dochter me erop wees dat ‘het pijn deed aan haar oren’. Ze was vier jaar. Dus zingen doe ik sindsdien alleen nog in m’n hoofd. Jan is een Anderlecht-supporter. Ik weet met moeite hoeveel volk er op een voetbalveld moet staan. En verder is Anderlecht voor mij een plek waar je de beste paardensteak van ’t land kan eten. Jan kan tijdens een optreden nog een mooi stukje in de lucht springen. Toch meer dan een halve meter hoog. Ik heb al hoogtevrees als ik aan de rand van het trottoir sta, en m’n conditie is ook niet veel soeps. Het charisma van meneer Van de Ven is zo groot dat hij Bart Peeters overtuigde om voor hem te kiezen, terwijl zijn tegenkandidaat in ‘The Voice’ toch een jonge, prettige verschijning met een prachtige stem was. Over Bart Peeters gesproken… Dat is iemand die Jan en ik delen. Ik bedoel: we zijn er beiden zot van. Wat ons nog meer bindt: we reizen allebei graag met een mobilhome. Jan ging afgelopen zomer naar Ierland. Ik heb in april weer een mooie trip door Portugal gemaakt. We houden allebei van het ‘overzichtelijke’ avontuur. Gewoon je neus achterna. Hier wat langer blijven omdat het er zo gezellig is, en waar luiheid onze vriend is. Daar weer sneller weg omdat de kleur van de bladeren van de bomen wat tegenvalt. Reizen met een rijdend huisje: alle twee kunnen we het iedereen aanraden. Gisteren ben ik een vergadering binnengelopen met het volgende excuus: ‘Dit is geen goeie dag voor een ontmoeting…’ ‘Waarom niet?’, vroeg de tegenpartij. ‘Omdat ik er weer in geslaagd ben om met een Donald Trump-kapsel te komen werken.’ Raar en wispelturig haar: ook iets waar Jan en ik weleens een uurtje over zouden kunnen palaveren. Alleen is het mijne gênanter dan dat van Jan. Zeg Jan, wanneer gaan we eens samen naar de kapper?


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijken



geef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen