kolom IMG_6945

gepubliceerd op mei 19th, 2016 | door ditte

0

Duracell-konijn

IMG_6945Zo beeld ik me het in: Frank Van Erum als papa. Op een doordeweekse dag spreekt hij af en toe achterstevoren aan het ontbijt. Z’n tafelgenoten schrikken er niet van. Want zo is papa. Op zondag draait hij een leeg eierschaaltje om in de eierdop en biedt het zijn vrouw Valérie met veel bravoure aan: ‘Nog eentje, mevrouw?’ Zij speelt het spelletje mee: ‘O graag’, en ze tikt het lege eitje open. Iedereen aan tafel moet lachen, hoewel het niet de eerste keer is dat dit tafereeltje zich afspeelt.
Frank Van Erum als buurman. De bel gaat. ‘Ben je het vergeten?’ vraagt Frank. ‘We hadden toch afgesproken om samen te aperitieven!’ Buurman weet van niets, maar zo is het altijd met Frank. En er volgt een gezellig moment.
Frank Van Erum als ‘partner in crime’ van Janine Bischops, vanaf morgen op de planken met de theatershow ’Het Laatste Woord’. Net voor ze samen op moeten, grinnikt Frank: ‘Zeg, heb ik die van die boer met z’n rosse pony al verteld?’ Janine wuift het weg. ‘Nu niet, Frank, even serieus.’
Frank Van Erum als zanger van Plan Be. Na het laatste bisnummer en het daar nog op volgende bisnummer stelt Frank onvermoeid voor om ‘nog eentje om het af te leren’ te spelen.
Frank Van Erum als Renzo in ‘Thuis’. Op eerste draaidagen van nieuwe acteurs een enthousiaste ‘verwelkomenaar’. Maar na de laatste ‘cut’ flapt Frank er iets uit wat helemaal niet Renzo is. Het is een gewoonte geworden. Met Frank op de set valt er altijd wat te lachen.
Frank Van Erum als fotoslachtoffer op de ‘Thuisdag’. ‘Ik ken u van op televisie!’ lacht Frank een verlegen meisje toe. Misschien is de allerlangste rij fans niet voor Frank. Maar wie met hem op de foto gaat, heeft er wel een bijzondere herinnering bij.
Zo stel ik het me dus voor en dan ontmoet ik Frank en ik denk meteen: ‘Het klopt.’
Zeg Frank, kan je per kerende bevestigen dat je een Duracell-konijn bent?


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkengeef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen