kolom IMG_2145

gepubliceerd op maart 23rd, 2016 | door ditte

0

Nostalgie

IMG_2145”De zon schijnt en er is zo goed als geen file. In de cd-speler van de auto de nieuwe cd van Guy Swinnen ‘Dreaming for Days’. Na de eerste zin word ik al teruggekatapulteerd naar de tijd waar hij het over heeft. ‘It seems that I’ve almost forgotten about the times that we really did nothing’. Ik sta terug backstage bij The Scabs, ik ben twintig en weeg zo’n twintig kilo lichter. Ik draag geen horloge want tijd interesseert me niet. M’n leven is één groot festival. Hard werken (voor school) maar dubbel zo hard genieten (na school). Dansen tot in de vroege uurtjes, biertjes drinken uit het flesje, denken dat ik enkel nog gelijkgestemde zal ontmoeten in het leven, verliefd worden, filosoferen met vrienden op café. Links en rechts concertje meepikken. En dus ook backstage bij The Scabs terecht komen.
Dé mannen die beloofden dat alles kon en dat grote-mensen-dingen er niet toe deden. Ik studeerde grafische vormgeving en hoopte ooit de platenhoes van deze levensgenieters te mogen ontwerpen.
Uit de single: ’I remember the shoes that you wore’. Een man naar m’n hart. Dertig jaar later en dertig paar schoenen rijker (euh, het kan iets meer zijn) ontmoet ik Guy Swinnen terug backstage. Ik heb spijt dat ik in een meisjesachtig kleedje onderweg ben. Voor deze ontmoeting had ik liever wat meer rock&roll-uitstraling gehad. Guy is trouw aan zichzelf gebleven. Ik vermoed dat hij saaie grote-mensen-dingen nog altijd naast zich neerlegt. Wat er toe doet is zijn muziek. ’De plaat was eigenlijk een hele tijd geleden al zo goed als af maar ik heb het project even moeten opbergen omdat de cd van The Scabs voorrang kreeg. En eigenlijk was dat achteraf gezien een cadeau. Door even afstand te nemen zag en hoorde ik veel beter wat klopte en waar ik misschien te snel tevreden was geweest. Het eindresultaat is helemaal wat het moet zijn… wat mij betreft.” Terwijl hij vertelt houdt hij z’n gitaar vast als een beste vriend. Guy signeert een exemplaar van z’n cd voor mij. Het is met een stift met zilveren blingbling-inkt. Een stift die een eigen karaktertje heeft want het wordt een hele kliederboel. Een nieuw hoesontwerp zowaar. Een uniek exemplaar.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkengeef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen