kolom IMG_1433

gepubliceerd op maart 8th, 2016 | door ditte

0

Floepdotjes

IMG_1434Hoewel het geen strenge winter was, ik ben hem meer dan beu. ‘Plant de lente’ en ‘Klaar voor het voorjaar’ zie ik op reclameborden terwijl ik wat sneeuw van de voorruit veeg. De staart van de winter doet nog even zot. Ik ben toe aan zon!
En dan kom ik –op uitnodiging jawel– op het mini-optreden van Belle Perez terecht. Ze zingt ‘El chico de Ipanema’ en ‘Burbujas de amor’, warme liedjes van haar laatste cd. Hoewel ik winterlaarzen draag, lijkt het alsof ik de zee hoor en ik herinner me moeiteloos het gevoel van zand tussen m’n tenen. Dit is wat iedereen kan gebruiken: een beetje zon in je hart.
Belle… Ze heeft haar naam niet gestolen. Wat is ze mooi… Ik herinner me haar eerste optreden. Heel wat jaren geleden, toen Vlaanderen haar leerde kennen. Ze deed mee aan de voorrondes voor het Songfestival. Ze zong ‘Hello World’ en had haar haren in pijnlijk uitziende, opgerolde staartjes. Toen was ze ronduit schattig. R&B noemden het kapsel ‘floepdotjes’ en wilden dat ook. Ettelijke maanden heb ik de wekker vroeger moeten zetten omdat de juffrouwen de deur niet uit wilden zonder ‘floepdotjes’. Belle haalde de eindmeet van ‘Eurosong’ niet, maar ze was wel gelanceerd.
De meeste van haar liedjes kan ik meeneuriën of met een onverstaanbaar fonetisch Spaans zelfs mee ’zingen’. ’Krassen zou Billie zeggen want zingen dat is een woord dat ik niet met ’ik’ mag gebruiken. Tenzij het woord ’niet’ ook van de partij is. Belle was er altijd op het juiste moment met die warme exotische sfeer. Als ik haar zie, word ik gewoon al blij.
En nu, zoveel jaar later, ziet ze er stralend uit. Het programma ‘Liefde Voor Muziek’ heeft haar bovendien weer helemaal op de kaart gezet. En er staat een huwelijk op haar kalender én er is belangstelling vanuit het buitenland voor haar nieuwe plaat. Ik gun Belle een topjaar. En ik hoop dat ze bij één van haar optredens nog eens met ‘floepdotjes’ het podium op komt.


over de auteur

ditte

het leven is wat je ziet, als je wilt kijkengeef jouw commentaar

jouw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. verplichte velden zijn aangeduid met een *


*

je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

terug naar hoofding ↑
 • inschrijven voor de nieuwsbrief

 • tafelgenoten

  kitchen crew

  R&B alle dagen een beetje Helden van de Dag

  miauw

  schele’n barry, de kat die besloot ons te adopteren

  me

  saying hi & goodbye
 • onderwerpen